Iohannis a făcut anunţul: Guvernul va repara legile justiţiei măcelărite de PSD

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (presidency.ro)

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că Guvernul Orban va face un demers legislativ menit să repare Legile justiţiei care au fost "măcelărite" de PSD pe vremea când "domnea" Liviu Dragnea.

“Aceste legi ale justiţiei trebuie reparate şi asta a fost discuţia cu premierul. [...] E nevoie de un pas hotărât şi curajos. Guvernul va veni cu o iniţiativă legislativă pentru a repara legile justiţiei. Trebuie continuată procedura pentru justiţie. În săptămânile următoare vor avea loc consultări, guvernul va lucra la proiecte de legi şi vor fi înaintate Parlamentului pentru a fi reparate aceste legi ale justiţiei”, a afirmat Klaus Iohannis.

În acest context, liderul de la Palatul Cotroceni a amintit şi de referendumul de acum un an, când românii “au spus stop procedurii de măcelărire a justiţiei”, iar în virtutea acestei voinţe a cetăţenilor o reparaţie în acest sens este mai mult decât necesară.

Redăm integral discursul preşedintelui Klaus Iohannis pe această temă:

Legile justiţiei – am urmărit, poate şi dumneavoastră aţi văzut, în spaţiul public a început o discuţie ciudată. În PSD, şi între PSD şi sateliţii PSD, încep să îşi plătească poliţe. Au fost câteva aşa-numite dezvăluiri din perioada când PSD a atacat violent justiţia, când PSD a atacat violent legile justiţiei.

Din fericire, am reuşit să oprim o parte din aceste atacuri. Şi eu am reuşit să duc legile la Curtea Constituţională, Parlamentul a reuşit, în special PNL şi cu alte partide democratice, să oprească o parte din aceste modificări, dar cert este că cel mai important pas a fost făcut de români.

Acum un an de zile, când i-am chemat pe români la urne, la referendumul pentru justiţie, s-au prezentat oamenii în număr mare şi au spus clar „STOP!” acestei proceduri de măcelărire a legilor justiţiei, care fusese iniţiată şi continuată de PSD.

PSD a încercat să pună piciorul pe justiţie! PSD este partidul care încearcă, a încercat, încearcă să frângă independenţa justiţiei. Or aşa ceva nu se poate!

Faptul că acum au început unii cu alţii să îşi plătească poliţe este o chestiune care ţine, poate, de cancan. Dar pentru omul de rând şi pentru România nu iese nimic de aici.

Fapt este că aceste legi ale justiţiei trebuie reparate. Şi aceasta a fost discuţia pe care am avut-o cu Premierul. Este nevoie de un pas hotărât şi curajos. Guvernul va veni cu iniţiativă legislativă pentru a repara legile justiţiei.

Trebuie să ducem la bun sfârşit, dragi români, ceea ce am început acum un an de zile, la referendum, când am oprit această măcelărire a legilor justiţiei. Dar ele sunt în funcţiune şi sunt imperfecte. Trebuie continuată această procedură.

Aşadar, în săptămânile următoare vor avea loc consultări. Şi eu voi avea consultări cu specialişti din domeniul justiţiei, cu politicieni. Guvernul va lucra la proiecte de legi şi vor fi înaintate Parlamentului pentru a fi reparate aceste legi ale justiţiei, pentru a fi în conformitate cu ceea ce, în definitiv, doresc românii şi s-au exprimat foarte clar la referendum.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne