Iohannis a promulgat legea pensiilor speciale şi legea privind acordarea de sume forfetare pentru aleşi

Controversata lege prin care parlamentarii şi-au acordat pensii consistente a fost promulgată de preşedinte, cu două zile înainte de sărbători.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele Iohannis a promulgat, miercuri, controversata lege a pensiile speciale pentru parlamentari, act normativ care a fost reexaminat de Parlament, relatează Gândul.info.

Odată reexaminat de Parlament, proiectul de lege pentru completarea Statutului deputaţilor şi senatorilor nu mai putea fi respins de preşedinte, singura cale de atac fiind contestarea la Curtea Constituţională, demers la care Iohannis a anunţat că nu va recurge.

Plenul Camerei Deputaţilor şi al Senatului a adoptat în data de 15 decembrie, după reexaminarea cerută de Klaus Iohannis, cu 287 voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi cinci abţineri, proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor, în forma modificată de Comisia de statut. Parlamentarii PNL au lipsit de la vot.

Un parlamentar cu un singur mandat ar urma sa primească o pensie de circa 1.550 de lei, cel cu două mandate de 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câştiga, în plus, în jur de 4.600 de lei. Detalii aici.

Tot astăzi şeful statului a promulgat şi legea pentru modificarea art. 45 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, prin care parlamentarii primesc sume forfetare pentru transport în teritoriu în locul maşinilor de serviciu, aceasta fiind o altă lege pentru care preşedintele a solicitat solicitase reexaminarea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne