Pensiile speciale pentru primari, pe masa Senatului. Cristian Bodea prezintă "dilema parlamentarului turmentat"

Contestatul proiect de lege care prevede acordarea unor pensii speciale aleşilor locali va fi supus luni votului în Senat, context în care liberalul Cristian Bodea a prezentat opiniei publice dilema cu care se poate confrunta un parlamentar într-o astfel de situaţie.
Senatorul PNL Cristian Bodea
Senatorul PNL Cristian Bodea (facebook.com)

"Iacă, azi vine la vot, la Senat, proiectul de lege care acordă pensii speciale primarilor. Partidul îmi cere să votez contra, primarii mă sună de dimineaţă să votez pentru. Eu cu cine să "votez"? Dacă la pensiile parlamentarilor alegerea a fost simplă (vot împotrivă), aici nu e uşor deloc... De la Bucureşti, şefii partidului se încruntă şi ameninţă că nu te acceptă pe liste, că doar ei le semnează la final.

De acasă, primarii strigă că nici măcar nu mai ajungi pe listă, că doar ei le votează în judeţ. Iar, de pe marginea ringului, poporul înjură orbeşte şi urlă că să nu îţi pese de listă, de partid, de şefi, de primari, adică de viitorul tău, ci să faci fix cum vrea el, ca un fel de kamikaze politic", scrie Cristian Bodea, Chestorului Senatului, într-un articol publicat pe stiripesurse.ro.

Pentru a exemplifica mai bine dilema, senatorul PNL de Bihor a făcut referire la situaţia din regiunea sa.

"Vi se pare că exagerez? Ia, să vă explic situaţia de la Bihor, filiala liberală cea mai tare din ţară. Unde PNL are 49 primari din 100. În multe judeţe zicem mersi dacă avem 10-20 de primari, dar la noi ei decid, practic, orice listă. Pune-te cu ei, dacă poţi! În condiţiile astea, revin cu întrebarea... Eu cu cine să "votez"? Pe cine să supăr? Pe cine să mulţumesc? De mâna cui să mă las "decapitat"?", întreabă, retoric, Cristian Bodea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne