Iohannis, discurs cu ţintă spre PSD-ALDE: Evaluarea că partenerii noştri se amestecă în treburile interne, fundamental greşită!

În condiţiile în care nume marcante din PSD-ALDE se întrec în declaraţii acide la adresa ţărilor partenere, preşedintele Iohannis avertizează că această abordare este profund greşită.
Preşedintele Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Semnalele venite din partea partenerilor externi privind respectarea statului de drept trebuie luate foarte în serios iar afirmaţiile unor politicieni români conform cărora partenerii noştri se amestecă în politica internă este fundamental greşită, a opinat miercuri preşedintele Iohannis, în cadrul unui discurs ţinut după întâlnirea pe care a avut-o cu premierul olandez.

„Aceste semnale venite de la parteneri trebuie să fie luate foarte în serios. Ştiu că în politica românească unii acuză că partenerii noştri se amestecă în treburile interne. Această evaluare este fundamental greşită.(...) Aceste semnale trebuie luate foarte în serios, cum de altfel trebuie luată în serios şi opinia unor actori avizaţi externi, cum ar fi Comisia de la Veneţia. Nu pentru a ne critica. Acesta e un discurs populist greşit. Oamenii vin să ne ajute să construim o legislaţie mai peformantă, mai modernă.

Anumite abordări populiste prin care se arată cică ar veni unii străini să ne înveţe le refuz clar şi categoric. Noi suntem într-o uniune a valorilor. Dorim să ne consultăm cu parteneri care vin să ne ajute. Nu putem să fim parte într-o comunitate de valori şi să ne izolăm”, a declarat Iohannis, citat de Digi24.ro, la conferinţa de presă comună cu premierul Olandei, Mark Rutte.

Reamintim că în ultima perioadă, reprezentanţii partidelor la putere s-au întrecut în declaraţii critice la adresa ţărilor care şi-au exprimat îngrijorarea faţă de modificările legilor Justiţiei şi ale Codurilor Penale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne