Iohannis: Există zone în care nu s-a înţeles foarte exact ce înseamnă intrarea României în Air Schengen

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că există zone în care "nu s-a înţeles foarte exact ce înseamnă intrarea României în Air Schengen".

În condiţiile în care în spaţiul public au apărut informaţii despre faptul că românii care călătoresc cu avionul în UE au în continuare parte de controale deşi România a intrat în Air Schengen, Iohannis a declarat, răspunzând la o întrebare a presei, că va avea "o discuţie foarte serioasă cu ministerele care trebuie să se ocupe de aceste chestiuni" şi că se vor căuta soluţii rapide, pe cale diplomatică.

Redăm dialogul jurnalist-preşedinte

Jurnalist: Bună seara, domnule Preşedinte! Pentru că s-a vorbit despre raportul Letta, acesta ne dă cumva o mână de ajutor, pentru că se cere acolo stabilirea unor date clare pentru aderarea României şi Bulgariei pe deplin la Spaţiul Schengen şi, legat de acest lucru, voiam să vă întreb dacă aţi fost informat în legătură cu o serie de disfuncţionalităţi care au apărut în Air Schengen, mă refer la aeroportul din Paris, aeroportul din Viena, unde s-au făcut controale nu aleatorii, ci controale efective la avioane cu pasageri care veneau din România. Dacă aţi fost informat şi dacă se pot lua măsuri să nu se mai întâmple aceste abuzuri. Vă mulţumesc.

Preşedintele României: Raportul Letta, din ce am înţeles până acum de la echipa mea, este favorabil României şi sunt chiar două exemple unde suntem citaţi în sens pozitiv. Vom mai detalia despre raportul Letta, în măsură în care îl studiem şi cu echipa noastră, dar şi în consiliu, iar în ce priveşte Air Schengen, da, am auzit că sunt unele zone unde nu s-a înţeles foarte exact ce înseamnă intrarea României în spaţiul Air Schengen. Voi avea o discuţie foarte serioasă cu ministerele care trebuie să se ocupe de aceste chestiuni şi să găsim soluţii rapide, sigur, pe cale diplomatică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne