Judecătoarea Panioglu învinge pentru a cincea oară Consiliul Superior al Magistraturii

Daniela Panioglu
Daniela Panioglu (YouTube Screenshot)
Andrei Popescu
02.04.2024

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat, luni, decizia Consiliului Superior al Magistraturii din 12 martie prin care judecătoarea Daniela Panioglu a fost exclusă din magistratură, fiind cel de-al cincilea proces câştigat de judecătoare împotriva CSM, după ce a fost exclusă din magistratură de tot atâtea ori.

Panioglu a făcut parte din completul care l-a condamnat la şase ani închisoare pentru corupţie pe Lucian Duţă, fost preşedinte al CNAS, relatează Agerpres.

"Admite contestaţia formulată de contestatoarea Panioglu Daniela împotriva hotărârii nr. 428 din 12 martie 2024 a Consiliului Superior al Magistraturii - Secţia pentru judecători, pe care o desfiinţează. Respinge, ca rămasă fără obiect, cererea formulată de contestatoarea Panioglu Daniela privind suspendarea executării hotărârii nr. 428 din 12 martie 2024 a CSM - Secţia pentru judecători. Definitivă", se arată în decizia instanţei.

Potrivit sursei citate, CSM invocase în ultima decizie de excludere a judecătoarei "atitudinile nedemne în timpul serviciului faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii", respectiv "exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă".

Mai exact, Inspecţia Judiciară i-a reproşat judecătoarei Panioglu că ar fi avut un comportament nedemn în sala de judecată faţă de un procuror de şedinţă de la DIICOT, în timpul desfăşurării unui proces. Conform Inspecţiei Judiciare, Panioglu l-a întrerupt şi l-a corectat în permanenţă pe procuror şi "a indus ideea că acesta nu cunoaşte dispoziţiile legale".

Conform site-ului citat, Panioglu a început să aibă probleme cu CSM după ce, împreună cu judecătoarea Alina Nadia Guluţanu, a dezvăluit în motivarea de condamnare a fostului şef al CNAS faptul că doi procurori de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa au încercat să îl ajute pe Lucian Duţă să scape de acuzaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor