Kelemen Hunor solidar cu edilii oraşului Miercurea Ciuc, urmăriţi penal pentru fapte de corupţie

Kelemen Hunor (Epoch Times România)
Loredana Diacu
01.05.2015

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi-a exprimat, în numele formaţiunii pe care o conduce, solidaritatea cu edilii oraşului Miercurea Ciuc, Raduly Robert şi Szoke Domokos, reţinuţi de DNA pentru fapte de corupţie, acuzând că aceştia sunt hăituiţi.

"Uniunea Democrată Maghiară din România îşi exprimă solidaritatea cu liderii administraţiei publice locale ai municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert şi Szoke Domokos, ambii fiind oameni foarte devotaţi şi dedicaţi activităţii pe care o desfăşoară în interesul comunităţii locale", susţine Kelemen Hunor, într-un comunicat remis Agerpres.

Hunor mai adaugă că UDMR protestează împotriva hărţuirii colegilor lor şi îşi exprimă încrederea în nevinovăţia lor, adăugând că nici măcar DNA nu îi suspectează pe cei doi de luare de mită, în pofida zvonurilor apărute în mass-media:

"Protestăm împotriva hărţuirii colegilor noştri, avem încredere în nevinovăţia lor, respectiv în faptul că Parchetul va încheia cât mai curând procedura demarată împotriva lor. Contrar zvonurilor apărute în mass-media, Direcţia Naţională Anticorupţie nu îi suspectează pe Raduly Robert şi Szoke Domokos de luare de mită, de aceea UDMR aşteaptă cât mai curând posibil clarificări în acest sens, respectiv consideră că prezumţia de nevinovăţie este aplicabilă şi în cazul colegilor noştri", a mai spus liderul UDMR, potrivit comunicatului menţionat.

Acesta nu este prima dată când Hunor se declară solidar cu membri ai formaţiunii sale intraţi în vizorul procurorilor anticorupţie. Preşedintele UDMR şi-a exprimat solidaritatea şi faţă de fostul ministru Nagy Zsolt, condamnat definitiv la patru ani de închisoare, afirmând că acesta a fost "încarcerat" pe nedrept şi de asemenea şi cu fostul deputat UDMR Marko Attila, plecat în Ungaria de când are probleme cu justiţia din România.

Reamintim că cei doi edili faţă de care şi-a exprimat solidaritatea Hunor, în numele UDMR, au fost reţinuţi joi, pentru 24 de ore, Primarul oraşului Miercurea Ciuc este acuzat de abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu şi conflict de interese iar viceprimarul Domokos Szoke de abuz în serviciu şi instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale, reiese dintr-uncomunicat de presă al DNA.

În plus faţă de acuzaţiile oficiale comunicate oficial de DNA, potrivit unor documente ale anchetatorilor obţinute de Mediafax, primarul UDMR Raduly Robert Kalman ar fi suspectat că ar fi primit mită 10.000 de euro lunar de la firma City Parking, care taxează locurile de parcare în municipiul Miercurea Ciuc, în schimb edilul acordând facilităţi pentru concesionarea locurilor de parcare şi dând dreptul acestei firme să îi amendeze pe şoferii care parchează neregulamentar în oraş. Primarul ar avea un intermediar în relaţia cu această firmă.

Primarul din Miercurea Ciuc ar mai fi primit 200.000 lei mită în schimbul obţinerii autorizaţiilor de construcţie şi pentru realizarea amenajărilor rutiere necesare construirii şi funcţionarii unui magazin de materiale de construcţii.

Totodată, potrivit sursei citate, viceprimarul Szoke Domokos, preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor, ar fi favorizat firma SC Garden Center Grup din Bucureşti la atribuirea unui contract de lucrări pentru amenajarea de zone verzi. Anchetatorii spun că finanţarea investiţiei a fost supradimensionată de 100 de ori , astfel că bugetul Ministerului Mediului a fost prejudiciat cu cel puţin 188.011 de lei.

Cei doi edili vor fi cercetaţi în arest la domiciliu, în dosarul în care sunt suspectaţi de fapte de corupţie, au decis magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor