Kim Kardashian, cea mai recentă "armă" a armenilor

Kim Kardashian
Kim Kardashian (Facebook)
Ana Ion
13.04.2015

Armenii au înconjurat-o cu căldură pe Kim Kardashian, sosită în vizită la Erevan împreună cu familia sa, şi au apreciat publicitatea pe care aceasta a adus-o ţării, cu doar câteva zile înainte de comemorarea genocidului armean.

Sosită joi, 9 aprilie, în ţara strămoşilor săi împreună cu soţul său, rapperul Kanye West, fiica lor, North West, şi sora sa, Khloe, Kim Kardashian, protagonista reality show-ului "Keep Up with the Kardashians", a fost întâmpinată de sute de fani.

Kim şi familia sa au petrecut patru zile în Armenia iar imaginile cu vedeta, depunând, vineri, un buchet de lalele roşii la Memorialul Genocidului au făcut înconjurul lumii.

"Kardashian a venit să aducă un omagiu victimelor genocidului, iar ea are milioane de admiratori. Dacă va scrie sau spune ceva despre asta, va fi o publicitate minunată pentru noi", a explicat ministrul pentru diaspora, Hranush Hakobyan, pentru The Guardian. "Majoritatea oamenilor nici măcar nu ştiu unde este Armenia", a adăugat ministrul.

Pe 24 aprilie 2015 se împlinesc 100 de ani de la declanşarea primului mare genocid al secolului al XX-lea - genocidul împotriva armenilor comis de Imperiul Otoman, din perioada 1915-1917. Conform datelor Asociaţiei Internaţionale de Studiu al Genocidului, 1,5 milioane de armeni au murit de mâinile otomanilor.

Data considerată ca debut al masacrului este 24 aprilie 1915, când autorităţile Imperiului Otoman au arestat 250 de intelectuali şi lideri ai comunităţii armene din Constantinopole. A urmat o teribilă campanie de dezrădăcinare a armenilor, ridicaţi din case şi obligaţi să mărşăluiască sute de kilometri prin actualul deşert al Siriei, fără hrană sau apă. Crimele nu au ţinut cont de vârstă sau de sex, iar violurile au fost la ordinea zilei. Puţinele imagini existente sunt îngrozitoare, scrie araratonline.com, periodic al Uniunii Armenilor din România.

Turcia nu recunoaşte nici în prezent genocidul contra armenilor. Ankara admite faptul că numeroşi creştini armeni au murit în luptele cu soldaţii otomani, dar susţine că a fost vorba de un război civil, şi nu un genocid, în care şi-au pierdut viaţa între 300.000 şi 500.000 de armeni, şi tot atâţia turci. Acest amănunt este invalidat de istorici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor