Klaus Iohannis a câştigat procesul de incompatibilitate cu ANI. Zi mare pentru liberali

Klaus Iohannis (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
21.01.2015

UPDATE - "Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în cazul procesului dintre Domnia Sa şi Agenţia Naţională de Integritate şi salută decizia instanţei supreme. Astfel este confirmată soluţia Curţii de Apel Alba-Iulia din septembrie 2013", transmite Administraţia Prezidenţială în cadrul unui comunicat de presă.

"Preşedintele a fost convins, încă de la început, că nu s-a aflat într-o situaţie de incompatibilitate şi, de aceea, nu a recurs la niciun fel de excepţie care ar fi fost de natură să amâne această pronunţare. Domnul Preşedinte Klaus Iohannis îşi afirmă încrederea în profesionalismul şi independenţa sistemului judiciar şi recomandă tuturor oamenilor politici să răspundă cu promptitudine oricăror solicitări din partea Justiţiei", se adaugă în documentul citat.

***

Preşedintele Klaus Iohannis a câştigat procesul în care Agenţia Naţională de Integritate (ANI) îl acuza de incompatibilitate. Decizia luată miercuri de magistraţii Curţii Supreme este definitivă.

Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie a respins ca nefondat recursul înaintat de ANI, menţinând astfel Curtea de Apel Alba Iulia, prin care i s-a dat câştig de cauză lui Klaus Iohannis. Unii jurişti se aşteptau deja la o astfel de decizie din partea instanţei supreme.

Amintim că ANI anunţa, pe 24 aprilie 2013, că primarul Sibiului Klaus Iohannis este incompatibil întrucât a ocupat simultan funcţia de primar al Sibiului şi cea de reprezentant al municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu şi SC Pieţe SA. La 25 septembrie 2013, Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI, Klaus Iohannis câştigând pentru prima dată procesul cu agenţia.

Ulterior, ANI a contestat decizia la Curtea Supremă, care a decis acum în mod definitiv că preşedintele Klaus Iohannis nu a fost incompatibil pe vremea când era primar, anulând astfel raportul ANI.

S-a pus astfel capăt unei speţe juridice fără precedent în România, liberalii şi cei 6 milioane de români care şi-au pus speranţele în Klaus Iohannis putând acum respira uşuraţi.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor