Klaus Iohannis: România nu trebuie să dicteze R. Moldova ce are de făcut, ci doar să exprime o opţiune

Klaus Iohannis, preşedintele României
Klaus Iohannis, preşedintele României (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, pentru Digi 24, că guvernul de la Chişinău reprezintă o soluţie de compromis, precizând că România nu trebuie să dicteze Republicii Moldova ce are de făcut, ci doar să exprime o opţiune.

"Este bine că există un guvern fiindcă această tranziţie a durat mult. Am spus-o şi rămân la părerea mea, varianta pe care am văzut-o noi, nu doar eu, cea mai bună ar fi fost ca partidele proeuropene, care au fost votate de o majoritate, să formeze acest guvern. Nu a fost şi s-a ajuns la această soluţie de compromis. Eu îmi voi exprima speranţa - marţi fac o vizită în Republica Moldova - îmi voi exprima speranţa că acest nou guvern cu un premier tânăr, antreprenor, va duce Republica Moldova mai departe în direcţia Vest. " a menţionat Iohannis.

Rugat să comenteze afirmaţiile fostului preşedinte Traian Băsescu care a susţinut recent că România putea face mai mult pentru ca un guvern proeuropean să fie la Chişinău, Iohannis a spus că nu ştie ce a declarat fostul preşedinte.

Reamintim că Republica Moldova are un nou Guvern, după ce programul şi Cabinetul prezentate miercuri de noul premier Chiril Gaburici au primit votul a 60 de deputaţi, în contextul în care avea nevoie de votul majorităţii simple de 51 de voturi din partea celor 100 de parlamentari moldoveni.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe