Klaus Iohannis şi-a lansat volumul autobiografic "Primul pas"

Klaus Iohannis, 14 mai 2015
Klaus Iohannis, 14 mai 2015 (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a lansat sâmbătă, în cadrul Book Fest, la Romexpo, volumul autobiografic "Primul pas", în care abordează campania electorală pentru preşedinţie, relatează Hotnews.

În alocuţiunea de la lansare, şeful statului a descris campania pentru Cotroceni drept o perioadă dificilă, intensă, complicată, energizantă, paralizantă, dar, per ansamblu, interesată pentru cei care au fost "cât de cât conectaţi la ea.", relatează Hotnews.

"Pentru a nu uita cum a fost această campanie, am vrut să scriu.", a mai adăugat preşedintele, precizând ca şi-a propus ca cele câteva concluzii pe care le-am tras atât eu şi alţii din această campanie să nu se piardă, având în vedere că, în timp, memoria adaugă "un filtru roz" evenimentelor.

"Această campanie electorală nu a fost o experienţă plăcută, asta nu insemana că nu a fost extrem de intensă, că nu a avut foarte multă energie.", a mai declarat şeful statului, adăugând că, prin felul în care s-au comportat unii participanţi, campania îşi avea locul mai degrabă la începutul anilor "90, "cu scandaluri, cu lături turnate în capul unui candidat, mai ales în capul acestui candidat."

Klaus Iohannis a ţinut să sublinieze că partea frumoasă a acestei campanii au fost oamenii, cei cu care s-a întâlnit în campanie: "Contactul cu ei mi-a dat foarte multă încredere, foarte multă energie.", a declarat preşedintele.

"Va aduceţi aminte că primul tur nu s-a desfăşurat extraordinar de bine pentru mine, pierdusem primul tur, dar apoi a apărut un val de simpatie şi acea dorinţă de schimbare provocate de incapacitatea guvernului de a organiza alegerile în diaspora.", a evocat preşedintele momentele ce au prefigurat cel de al doilea tur de scrutin al alegerilor, adăugând că dedică volumul lansat astăzi celor peste 6 milioane de români care l-au votat.

"Le mulţumesc şi celor care nu m-au votat, le mulţumesc pentru că au mers la vot.", a mai declarat Iohannis.

Volumul "Primul Pas" este cea de a doua carte lansată de preşedinte după volumul autobiografic "Pas cu pas" lansat de Iohannis în noiembrie 2014 la Târgul Internaţional Gaudeamus.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne