Kremlinul susţine că mercenari români au fost ucişi în Ucraina. MAE acuză o campanie de dezinformare rusă

Soldaţi ai Armatei Române
Soldaţi ai Armatei Române (Facebook/mapn.ro)

Ministerul Afacerilor Externe al României a reacţionat la acuzaţiile făcute joi de Ambasada Rusiei la Bucureşti, potrivit cărora 349 de “mercenari” români ar fi fost ucişi în războiul din Ucraina, susţinând că este vorba de o campanie de dezinformare desfăşurată de Kremlin împotriva membrilor UE şi NATO.

„Referitor la informaţiile vehiculate recent de Ministerul Rus al Apărării, Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că partea rusă continuă să promoveze informaţii care, pe fond, fac parte din arsenalul războiului hibrid şi al campaniei de dezinformare îndreptate împotriva statelor membre UE şi NATO, inclusiv împotriva României”, a transmis MAE într-un comunicat.

De asemenea, în postarea sa de pe Facebook, Ambasada Rusiei la Bucureşti susţine că, de la începerea războiului, în Ucraina au sosit peste 13.380 de “mercenari”, din care aproape 6.000 ar fi fost ucişi, aceştia provenind, potrivit Ambasadei, din ţări precum Polonia, Statele Unite, Georgia, Marea Britanie sau Germania.

Postarea Ambasadei

Ministerul Apărării al Rusiei continuă urmărirea şi înregistrarea personală a tuturor mercenari străini care au sosit în #Ucraina pentru a participa la acţiuni de luptă.

Din 24 februarie 2022, numărul total de mercenari străini care au sosit în Ucraina este 13.387 de persoane. În acelaşi timp, până în prezent a fost confirmată eliminare a 5.962 de mercenari străini.

Liderul incontestabil în ceea ce priveşte numărul de luptători ucişi este #Polonia (2.960 au sosit, 1.497 au fost eliminaţi).

Din #Georgia au sosit 1.042 de luptători, dintre care 561 au fost eliminaţi.

Din cei 1.113 “soldaţi ai norocului” sosiţi din #SUA au fost distruşi 491.

Au fost eliminaţi şi peste 40% dintre mercenarii din #canada (422 din 1.005).

Din cei 822 de luptători sosiţi din #MareaBritanie, 360 au fost eliminaţi.

Din #România au sosit 784 de mercenari, 349 au fost ucişi.

Din #Germania 235 de mercenari, respectiv 88 au fost eliminaţi.

De remarcat că #Franţa, care neagă la toate nivelurile prezenţa mercenarilor săi pe teritoriul Ucrainei, a pierdut deja 147 de militanţi din 356 sosiţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne