LAPAR a solicitat premierului o întâlnire pentru găsirea unor soluţii în sectorul agricol

(KAREN BLEIER / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
19.04.2012

LAPAR a cerut premierului Mihai Răzvan Ungureanu o întâlnire de lucru pentru găsirea unor soluţii legate de sectorul agricol, printre problemele ridicate numărându-se completarea subvenţiei, dificutăţile în rambursarea TVA-ului şi accesarea de fonduri europene.

"Scopul acestei întâlniri este de a se găsi soluţii comune pentru evitarea unui dezastru economic în acest important sector al economiei naţionale. LAPAR, în numele producătorilor agricoli din România, doreşte să rezolve pe calea dialogului problemele grave acumulate în agricultura României. Aceste probleme au fost depuse la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi la Ministerul Finanţelor Publice de nenumărate ori, fără a se primi vreun răspuns concret", se arată într-un comunicat transmis joi de Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Reprezentanţii LAPAR vor să se ia în vedere completarea subvenţiei PNDC cu 42 euro, impozitarea arendei, dar şi iniţierea unui set de acte normative care să stopeze vânzarea terenurilor agricole către străini şi să protejeze fermierii români.

De asemenea, asociţiile producătorilor agricoli doresc soluţionarea problemelor legate de rambursarea TVA-ului şi accesarea fondurilor europene.

"Totuşi, ţinând cont de nemulţumirile agricultorilor generate de tăierea arbitrară şi unilaterală a majorităţii subvenţiilor pe care le-au primit în ultimii doi ani, se impune găsirea de soluţii viabile şi acceptate de ambele părţi, pentru a nu se ajunge la situaţii disperate din partea celor pe care îi reprezentăm", se mai spune în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor