Lazăr, avertisment: Dosarul Revoluţiei, "foarte serios" afectat de modificarea codurilor penale

Iniţiatorii controversatelor amendamente care vizează codurile penale poartă mai mult grija inculpaţilor, decât a victimelor, a atras atenţia procurorul general Augustin Lazăr, care a avertizat că inclusiv dosarul Revoluţiei va fi afectat de respectivele modificări legislative ce i-au scos pe magistraţi în stradă.
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr (Florin Chirilă / Epoch Times România)
Andrei Pricopie
19.12.2017

Dosarul Revoluţiei - cel mai "dureros" şi tergiversat dosar al naţiei - ar putea fi afectat de modificările care vizează codurile penale aflate pe masa Comisiei Iordache, a anunţat marţi, la ieşirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul general Augustin Lazăr.

"Ar putea să fie foarte serios afectat. Evident că avem înregistrări acolo în care se vede cine a tras, cine ce a făcut şi este vorba de înregistrări documentare de acum 27 de ani, care sunt foarte importante pentru a vedea acţiunile oamenilor în acel context", a declarat Lazăr, citat de Agerpres.

Procurorul general şi-a exprimat nemulţumirea că parlamentarii care au iniţiat amendamentele respective "poartă grija" inculpaţilor, mai mult decât a victimelor.

"În ansamblu putem vedea că iniţiatorii acestor amendamente poartă grija drepturilor inculpaţilor, când noi, în fapt, trebuie să purtăm şi grija drepturilor victimelor. Trebuie să reamintesc că există şi o directivă privind protecţia victimelor, o directivă europeană care arată în ce context şi cum trebuie audiate, spre exemplu, victimele pentru nu a fi puse faţă în faţă cu inculpaţii. Este evident că lucrurile sunt dezechilibrate şi pentru acest motiv toate amendamentele trebuie analizate cu foarte mult calm şi o perioadă suficientă de timp pentru a vedea care sunt consecinţele adoptării acestor proiecte de lege", a precizat Lazăr.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor