Lăzăroiu: Austria este o enclavă rusească în inima Europei. Rachete finanţate de companiile austriece cad în Ucraina

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Austria este o enclavă rusească în inima Europei şi, făcând afaceri cu firmele austrice, statul român a alimentat bugetul Moscovei, susţine, într-o postare pe Facebook, fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, potrivit căruia, corupţie ca la Viena nu mai poate fi găsită în UE decât cel mult în Ungaria.

Totodată, Lăzăroiu susţine că "rachete finanţate de companiile austriece cad în Ucraina" şi îi întreabă pe politicienii români ce au de gând să facă în legătură cu acest lucru.

Postarea fostului consilier prezidenţial vine în condiţiile în care Austria se opune aderării României la Schengen.

Redăm postarea analistului politic:

"Speak softly and carry a big stick; you will go far", spunea Theodore Roosevelt referindu-se la un stil de diplomaţie. Sigur, când zicea "big stick", el se referea la puterea militară a Statelor Unite, însă în lumea de azi, "big stick" poate să însemne multe.

Uniunea Europeană e un club select, al oamenilor cu limbi catifelate şi fracuri lungi, dar fiecare poartă la el o bâtă noduroasă. Noi, neam de ciobani, am zis că nu se face să intri în salon îmbrăcat scrobit şi să ţi se vadă ciomagul ieşind prin frac, la spate. Na, am avut mereu complexul ăsta, fiindcă ne-am luat după aparenţe, am zis mereu că "poate nu merităm" sau că "suntem între prieteni" şi n-am avut suficient spirit de observaţie cât să remarcăm că toţi "prietenii" ăştia simpatici, chiar când râd şi se linguşesc între ei, au grijă să li se vadă bâtele de sub fracuri.

Aşa se face că, azi, am ajuns la mâna unui "prieten drag" despre care ştiam şi noi, cum ştia toată lumea, că este o enclavă rusească în inima Europei. Ba, mai rău, l-am invitat şi în casă şi am făcut afaceri împreună, alimentând bugetul Moscovei, sau l-am lăsat să cutreiere prin păduri şi să taie la liber copaci. OMV, Erste, Reiffesen, Schweighofer,... numiţi-le voi pe toate.

E multă corupţie în România, dar corupţie ca la Viena n-o să găsiţi în altă ţară europeană, cu excepţia Ungariei. Politicienii austrieci pur şi simplu au vândut statul austriac Moscovei. L-au vândut pe banii luaţi de ei şi acoliţii lor din companii. Cum? Am zis au vândut statul austriac? Da, propriu-zis nu există azi un stat austriac decât cu numele. Serviciile de securitate ale statului austriac răspund la un singur telefon din Lubyanka. Nu cred că există acolo un politician cu influenţă care să nu aibă butoanele la Moscova. Dar banii i-au luat ei, n-au intrat în bugetul Austriei. Ei au luat bani şi i-au băgat în buzunar cedând efectiv controlul statului nu la Bruxelles, la Moscova. Deci la ei nu e corupţie la ghişeu sau comisioane pe contracte la stat, ca în România, acolo clasa politică a vândut direct controlul statului. Poate fi corupţie mai mare decât asta? Azi, în timp ce vorbim, alte şi alte rachete finanţate de companiile austriece cad în Ucraina.

Noi ce facem legat de asta, domnilor politicieni? Pentru că aceiaşi politicieni de la Viena şi companiile lor ne vor vinde şi pe noi la fel cum şi-au vândut statul", scrie, pe Facebook, Lăzăroiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne