Legendar! Leo Messi a luat al optulea Balon de Aur: E considerat de mulţi drept cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor [VIDEO]

Leo Messi
Leo Messi (screenshot video Youtube https://www.youtube.com/watch?v=uQKOhYXHN0U)
Mioara Stoica
31.10.2023

Leo Messi este o legendă vie a fotbalului, un jucător pe care contemporanii săi au avut norocul imens de a-l vedea în acţiune. Iar luni, 30 octombrie, argentinianul a adăugat încă o realizare la impresionanta sa carieră sportivă, câştigând cel de-al 8-lea Balon de Aur, încă un argument pentru cei care susţin că Messi este cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor.

"Vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au votat, să împart acest lucru cu colegii mei din echipa naţională a Argentinei. Este un cadou pentru întregul grup", a declarat Messi la primirea premiului. De fapt, argentinianul a lăsat să se înţeleagă că îşi ia rămas bun de la elită. "Sunt foarte norocos că am fost la această gală timp de mulţi ani. Tot ce mi-a lipsit a fost Cupa Mondială. În cele din urmă, aş vrea să îl menţionez pe Diego, astăzi este ziua lui de naştere. Nu există un loc mai bun pentru a-i ura La mulţi ani pentru ziua de naştere. Felicitări, Diego”.

În afară de marile merite la nivel de club, dincolo de Liga Franţei cu Paris Saint-Germain, marele succes al lui Leo Messi pentru a-l face demn de acest prestigios premiu individual este neuitata Cupă Mondială din Qatar. Argentinianul a semnat un turneu impresionant, lider cu drepturi depline al unei selecţionate argentiniene care părea să aibă o echipă de nivel mediu şi care a ajuns să câştige turneul, fiind mult superioară Franţei în marea finală.

Un Balon de Aur meritat

Marele perdant este Erling Haaland, care după o perioadă spectaculoasă la Manchester City a rămas în afara Balonului de Aur. Problema norvegianului este că prestaţia sa a scăzut în faza decisivă a Ligii Campionilor, trecând neobservat în semifinală şi în finală, la care s-a adăugat faptul că Norvegia nu a participat la Cupa Mondială. Marele succes al lui Manchester City a fost coral, cu performanţele deosebite ale lui De Bruyne, Rodri şi Bernardo Silva, ceea ce şi-a pus amprenta în momentul în care a trebuit să se decidă un premiu individual.

Pe de altă parte, decizia France Football de a nu lua în calcul Cupa Mondială din Qatar pentru Balonul de Aur 2022 a fost, de asemenea, crucială. Ar fi fost logic ca Leo Messi să fi fost câştigătorul de anul trecut, dar premiul a fost acordat mai devreme, lui Karim Benzema, lăsând deoparte evenimentul fotbalistic al anului. Balonul de Aur i-a revenit lui Leo Messi, care l-a meritat, lăsând la o parte marile performanţe din 2023.

Un palmares de neegalat

În condiţiile în care Leo Messi joacă la Inter Miami, totul indică faptul că acest Balon de Aur va fi ultimul mare premiu individual pe care argentinianul îl va primi în cariera sa istorică. În muzeul său personal, pe care îl păstrează la Barcelona, a acumulat 8 Baloane de Aur şi 6 Ghete de Aur, cu 39 de titluri la nivel de club la Barça, PSG şi Inter Miami. La toate acestea se adaugă Cupa Mondială din Qatar, Copa America din Brazilia, o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing şi o istorică Cupă Mondială U-20 cu naţionala Argentinei.

Leo Messi a câştigat totul, lăsându-i fără argumente pe cei care nu îl consideră cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor. Are deja 8 Baloane de Aur, o cifră impresionantă care, dacă ne uităm la cariera sa sportivă, pare încă un număr mic. Totul indică faptul că acesta va fi ultimul său Balon de Aur, deşi cu Leo Messi nimic nu este imposibil.

La nivel individual, cel mai bun atacant, premiul Gerd Muller, i-a revenit lui Erling Haaland, iar pentru cel mai bun portar, premiul Yashin a fost acordat lui Dibu Martínez. Când argentinianul a urcat pe scenă, a venit şi gestul urât al serii, deoarece au existat câteva huiduieli atunci când pe ecran a fost prezentat Dibu apărând şuturile echipei Franţei din finala Cupei Mondiale. Jude Bellingham a câştigat premiul pentru cel mai bun tânăr jucător, în timp ce Vinicius a primit premiul Socrates pentru activitatea umanitară şi de angajament social a Institutului Vini Jr din Brazilia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor