Lei şi urşi, confiscaţi de inspectorii de mediu din curtea lui Nuţu Cămătaru

Urşi în rezervaţia de la Zărneşti.
Urşi în rezervaţia de la Zărneşti. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
25.02.2013

După ce poliţiştii au constatat că interlopul Nuţu Cămătaru creştea în curte mai multe animale sălbatice, au înştiinţat Garda de Mediu pentru a le ridica şi a le duce la un adăpost. Este vorba despre patru lei şi doi urşi, pentru care proprietarul nu deţine actele necesare.

Urşii urmează să fie duşi, cel mai probabil, la Rezervaţia de la Zârneşti, iar pentru lei nu s-a găsit încă o soluţie pentru transportarea lor fiind necesare puşti cu tranchilizante.

Trei inspectori de mediu au descins luni acasă la Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, pentru a verifica dacă acesta deţine într-adevăr animale sălbatice despre care existau informaţii că s-ar afla pe proprietatea lui. În afară de lei şi urşi, inspectorii au mai găsit cai şi canari, aceştia din urmă fiind deţinuţi legal.

Anchetatorii au precizat că au găsit vineri, la ferma lui Nuţu Cămătaru, doi urşi, patru lei, doi cerbi carpatini, 20 de câini de rasă, 30 de cai de rasă şi mai multe păsări exotice.

Legea 205/2004 prevede că "deţinătorii de animale pot deţine animale sălbatice, potrivit legii, numai dacă sunt autorizaţi de direcţia veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor