Leo Messi nu a luat cele şapte Baloane de Aur la Miami. Unde îl va păstra pe al optulea?

Căpitanul naţionalei de fotbal a  Argentinei, Lionel Messi alături de legendarul Diego Armando Maradona.
Căpitanul naţionalei de fotbal a Argentinei, Lionel Messi alături de legendarul Diego Armando Maradona. (Leo Messi/facebook)
Mioara Stoica
30.10.2023

Leo Messi va primi cel de-al optulea Balon de Aur luni, 30 octombrie, când va avea loc o gală în care starul argentinian va fi din nou premiat drept cel mai bun fotbalist din lume. Messi, care este deja foarte obişnuit să se deplaseze pe teren, continuă să îşi amplifice legenda, precum şi palmaresul plin de titluri individuale, graţie tuturor succeselor colective pe care le-a obţinut de-a lungul carierei sale sportive.

Sezonul trecut nu a fost cel mai bun pentru numărul "10" argentinian, mai ales dacă luăm în considerare anii săi de glorie la FC Barcelona. După plecarea sa la PSG, s-a adaptat cu greu la noua echipă, o echipă plină de vedete, dar în care a domnit o atmosferă ostilă. Însă Cupa Mondială disputată în Qatar, pe care a câştigat-o cu naţionala Argentinei, îi va permite să câştige un nou Balon de Aur.

Messi va primi al optulea Balon de Aur şi îl va lăsa în Barcelona

După ce a ajuns la Cupa Mondială, Messi a câştigat deja singurul trofeu care i-a rezistat până acum şi pentru care a fost atacat atât de mult. Acum da, starul argentinian poate fi pus la acelaşi nivel cu Diego Maradona, care a câştigat două Cupe Mondiale cu Argentina.

Astfel, "10-ul" continuă să scrie istorie, în ciuda faptului că a decis să se "retragă" într-un campionat de nivel inferior, precum Major League Soccer (MLS), departe de lumina reflectoarelor şi de marile ligi, fiind conştient că acesta va fi ultimul mare premiu individual pe care îl poate cuceri.

Dacă Messi era deja fotbalistul cu cele mai multe Baloane de Aur în palmares, cu şapte, gala care va avea loc la Paris îl va catapulta din nou spre Olimp, plasându-l, încă o dată, ca cel mai bun fotbalist din lume, cu opt titluri de acest fel. Un premiu care îl va distanţa, şi mai mult, de Cristiano Ronaldo - care are cinci - într-o rivalitate istorică între cei doi.

Leo Messi a câştigat atât de multe titluri individuale încât nu-i mai încap în casă. Argentinianul nu are loc pentru a-şi expune toate realizările şi, contrar a ceea ce ar putea părea, nu şi-a dus toate cele şapte Baloane de Aur la Miami, unde locuieşte în prezent.

După cum el însuşi a mărturisit într-un interviu recent, "medalia Cupei Mondiale şi toate trofeele şi Baloanele de Aur le am în muzeul meu din Barcelona". Conform celor relatate de publicaţia El Nacional, în localitatea catalană La Castelldefels, provincia Barcelona, argentinianul are o cameră plină cu premiile şi cu tricourile pe care le-a schimbat de-a lungul anilor. Aşadar, se poate ghici unde va ajunge cel de-al optulea Balon de Aur pentru starul argentinian, cel mai bun fotbalist din lume.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor