Liberalii cer anticipate. "România se afundă în cea mai mare criză politică din ultimii 25 de ani"

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Liberalii fac apel la toate forţele politice din Parlamentul României, la parlamentarii "de bună credinţă" din toate partidele coaliţiei de guvernare, pentru realizarea unui consens politic în vederea pregătirii alegerilor parlamentare anticipate, reiese dintr-o rezoluţie adoptată de Biroul Politic Naţional al PNL , relatează hotnews.ro.

"România se afundă, în aceste zile, în cea mai mare criză politică din ultimii 25 de ani. Nu avem doar un Guvern incompetent şi incapabil să ia deciziile necesare pentru o bună guvernare, ci şi un Guvern penal, care are în frunte un premier suspect de fapte de corupţie. Victor Ponta trebuie să demisioneze de urgenţă, după cum trebuie să demisioneze întreg Cabinetul - confruntat cu o criză de credibilitate majoră", se arată în rezoluţia adoptată de Biroul Politic Naţional al PNL.

În opinia liberalilor, schimbarea premierului Victor Ponta, pus sub urmărire penală în dosarul Şova, nu este suficientă pentru bunul mers al României şi al guvernării.

"PSD, aflat la putere, este într-o profundă criză morală, având ca unică preocupare apărarea politicienilor suspecţi de fapte de corupţie şi obstrucţionarea Justiţiei. Prin faptele sale de zi cu zi, PSD pune la îndoială sistemul constituţional democratic şi încalcă brutal normele statului de drept. PSD, prin liderii săi actuali, s-a delegitimat iremediabil şi nu mai are ce oferi românilor.

PNL consideră că singura soluţie cinstită, transparentă şi firească de ieşire din criză politică este întoarcerea la urne: alegerile anticipate. Românii, prin votul lor, vor da soluţia corectă, al cărei prim pas a fost făcut la alegerile din 16 noiembrie", au mai transmis liberalii.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne