Liberalii reclamă nereguli în procesul electoral. Cazurile au intrat în atenţia poliţiei

Liberalii reclamă nereguli în procesul electoral în sectorul 1 din Capitală şi în judeţele Prahova, Gorj şi Ialomiţa.
Mihai Voicu,PNL
Mihai Voicu,PNL (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
05.06.2016

În sectorul 1 al Capitalei şi în judeţele Prahova, Ialomiţa şi Gorj s-au produs mai multe nereguli în desfăşurarea procesului electoral, a declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, vicepreşedintele PNL Mihai Voicu, citat de Agerpres.

Liberalul reclamă faptul că în sectorul 1 al Capitalei, la secţia 55, urna mobilă era folosită cu permisiunea biroului electoral al secţiei de votare fără documente complete şi era însoţită de candidaţi ai PSD. PNL a sesizat Poliţia în acest caz.

"Un pic mai grav, tot în sectorul 1, angajaţi ai Poliţiei Locale, câteva zeci, sunt delegaţi ai PSD, UNPR sau PSD UNPR în secţiile de votare", a continuat Mihai Voicu, adăugând că legislaţia interzice angajaţilor Poliţiei Locale să fie membri de partid, astfel că, în acest caz trebuie luate măsuri urgente pentru sancţionarea celor care au încălcat prevederile legale.

"La graniţa dintre trist şi comic" se află situaţia de la Gorj, unde preşedintele CJ, Ion Călinoiu, a fost lăsat să voteze la altă secţie decât cea la care era arondat.

"Din slugărnicie pentru dl Ponta, dl Călinoiu a încălcat legea cu complicitatea preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare respective", a subliniat Mihai Voicu.

În localitatea Slănic Prahova, PNL a sesizat Poliţia pentru că au dispărut două ştampile de vot. Liberalii acuză, de asemenea, că în comuna Fierbinţi din Ialomiţa, primarul PSD continuă campania electorală, iar în comuna Colelia reprezentantul PNL este împiedicat de poliţie să însoţească urna mobilă.

"Alături de toţi oamenii politici, indiferent de apartenenţa lor, fac un apel pentru exercitarea dreptului la vot, indiferent de opţiunea politică pe care o are alegătorul. Este un drept constituţional, iar absenţa nu rezolvă altceva decât a încredinţa altora decizia în numele tău", a mai precizat Mihai Voicu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor