Liberalii vor să meargă singuri la parlamentare. UNPR şi PSRO nu intră în schemă, deşi ar vrea

Liberalii ar putea merge singuri la viitoarele alegeri parlamentare din toamnă, în ciuda faptului că partide precum UNPR-ul lui Valeriu Steriu şi PSRO-ul lui Mircea Geoană ar dori o eventuală colaborare în acest sens.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
03.07.2016

PNL ar putea decide, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional de luni, să meargă singur la alegerile parlamentare, au declarat duminică, pentru Mediafax, surse din rândul liberalilor.

"Liderii PNL nu vor propune colegilor din BPN, în şedinţa de luni, o alianţă sau o fuziune cu UNPR şi PSRO, deşi atât UNPR, cât şi PSRO ar fi fost de acord cu fuziunea prin absorbţie cu PNL, în schimbul unor locuri pe listele pentru alegerile parlamentare", au declarat,sursele citate.

Cel mai probabil, liberalii vor merge singuri în alegerile parlamentare din toamnă.

"PNL, cel mai probabil, va decide să meargă singur în alegerile parlamentare pentru că mizează pe un scor politic bun care să îi asigure formarea unei majorităţi parlamentare în jurul propunerii de prim-ministru pe care o va face partidul", au precizat aceleaşi surse.

În context, amintim că UNPR-ul fondat de Gabriel Oprea este pe cale de dispariţie, după ce a pierdut, doar în ultima săptămână, nu mai puţin de 15 parlamentari, majoritatea sărind în barca salvatoare a social-democraţilor.

Masiva migraţie vine după ce liderii UNPR au negociat - în ciuda nemulţumirii PSD - o eventuală fuziune cu liberalii, însă negocierile, după cum se vede, au eşuat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor