Libertatea: Poşta Română, transformată în "cărăuş de droguri". Traficanţii acţionează protejaţi de lege

Poşta Română, maşini de transport corespondenţa şi colete
Poşta Română, maşini de transport corespondenţa şi colete (Epoch Times România)
Ana Ion
21.03.2024

Poşta Română este implicată în traficul internaţional de droguri, se arată în raportul pe anul 2023 al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIIICOT). Instituţia asigură expedierea coletelor cu substanţe interzise, devenind astfel unul dintre principalii cărăuşi ai narcotraficanţilor, care beneficiază de neclarităţi ale legislaţiei interne. Poşta se apără invocând obligativitatea asigurării secretului corespondenţei garantat de Constituţia României, scrie Libertatea.

"Bătălia cu drogurile la categoria adulţi în momentul ăsta e pierdută”, afirma vara trecută ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, în contextul scandalului generat de accidentul din 2 Mai, produs de un şofer aflat sub influenţa substanţelor psihoactive.

La şapte luni de la acest anunţ, un raport al DIICOT vine să întărească concluziile ministrului de Interne. În cursul anului 2023, din cele 26.293 de cauze de soluţionat având ca obiect infracţiuni din sfera traficului ilicit de droguri, 14.931 au fost cauze nou înregistrate. Cifrele din raport indică o creştere cu 30,85% a numărului dosarelor de trafic de droguri faţă de anul 2022.

Mai grav este că statul român este părtaş la flagelul traficului de substanţe interzise, participând involuntar prin Poşta Română la transportul terestru al narcoticelor din Europa în România. Pe drumul dintre producătorul de droguri sintetice la consumator este poziţionată Poşta Română, cărăuşul cvasilegal al morţii albe.

Poşta Română justifică faptul că este implicată în traficul stupefiantelor din cauză că funcţionează sub puterea obligativităţii păstrării secretului corespondenţei garantat de Constituţia României, ca atare, factorii poştali nu pot verifica deloc conţinutul coletelor.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor