Lider USR, atac dur la adresa liberalilor: “Partidul Brătienilor” e doar brelocul lui Ciolacu

Liviu Ionut Mosteanu
Liviu Ionut Mosteanu (Epoch Times România)
Andrei Popescu
05.01.2024

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a lansat, vineri, un atac dur la adresa liberalilor, acuzându-i că nu sunt altceva decât “un PSD galben” şi că au transformat bugetul de stat în “puşculiţa lui Ciolacu”.

“Cei mai ipocriţi oameni din politică sunt peneliştii care se vaită de PSD dar în acelaşi timp le susţin cu voturi toate mizeriile. S-a trezit şi azi încă un mare disident şi mi s-a făcut o mare silă. Păi, băi, PNL-iştilor, voi aţi dovedit în ultimii ani că de fapt sunteţi doar un PSD galben, cu nimic mai buni decât PSD-iştii. Voi PNL-iştilor, cu mâna preşedintelui vostru, generalul Ciucă, aţi supraimpozitat munca part-time şi aţi crescut impozitele la microintreprinderi.

Guvernul vostru PNL - PSD a crescut taxele pentru oamenii care muncesc! Voi, PNL-iştilor, aveţi în guvern ministerele avizatoare care îi avizează toate mizeriile lui Ciolacu - Gorghiu la Justiţie şi Boloş la Finanţe. Voi aţi transformat bugetul de stat în puşculiţa lui Ciolacu şi i-aţi dat toţi banii în pix prin fondul de rezervă. Voi, PNL-iştilor, aţi cerut votul românilor ca să îi scăpaţi de PSD şi apoi aţi făcut repede toate manevrele ca să vă luaţi în braţe cu PSD-iştii”, a precizat Moşteanu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Moşteanu îi acuză pe liberali că au dat USR-ul afară de la guvernare pe motiv că nu puteau face “combinaţii cu noi şi ştiaţi că o să meargă toate unse cu PSD-ul cum ştiaţi voi că se guvernează”.

“‘Ia tu CNAIR-ul, iau eu Transgazul, ia tu Hidroelectrica, iau eu Portul, dă-mi mie ASF-ul şi îţi dau ANCOM-ul’. Că aşa ştiţi voi politică - trageţi tare la alegeri ca apoi să vă mufaţi la buget prin angajări şi contracte pentru firmele voastre. Noi ceream reforme şi asta vă puneau afacerile în pericol şi vă trimiteau sinecuriştii pe piaţa liberă a forţei de muncă. Nasol, nu?”, a adăugat liderul deputaţilor USR.

Totodată, Moşteanu a afirmat că PNL va “deconta” la alegerile din acest pentru toată “minciuna şi ipocrizia”. “Şi nu o să mai păcăliţi pe nimeni că acum e clar pentru toată lumea că ‘partidul Brătienilor’ e doar brelocul lui Ciolacu”, a adăugat purtătorul de cuvânt al USR.

“Tot PNL-iştii, cu preşedintele Iohannis în frunte, au cerut românilor votul ca să îi scape de PSD, după care au făcut toate manevrele, inclusiv au dat USR afară de la guvernare, pentru a readuce PSD la putere şi a-şi împărţi funcţiile bănoase, instituţiile statului şi contractele din bani publici”, a precizat USR, într-un comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor