Lideră a partidului german naţionalist AfD se întâlneşte cu oficiali ruşi la Moscova

Există o fascinaţie a partidelor anti sistem sau de extremă dreapta faţă de Moscova. AfD se pare că nu face excepţie, unul dintre liderii săi întâlnindu-se chiar cu nefrecventabili precum Vladimir Jirinovski.
Frauke Petry, liderul partidului populist de dreapta Alternative fuer Deutschland
Frauke Petry, liderul partidului populist de dreapta Alternative fuer Deutschland (Axel Schmidt/Getty Images)

Frauke Petry, co-preşedintă a partidului naţionalist german Alternativa pentru Germania (AfD), s-a întâlnit cu politicieni senori ruşi în Moscova în weekend-ul trecut.

Într-o declaraţie publicată luni, biroul politicianului populist a susţinut că Petry a călătorit la Moscova pentru a discuta despre cooperarea dintre adunările regionale germane şi ruse. De asemenea, ea s-a întâlnit cu Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat şi apropiat al liderului rus Vladimir Putin, precum şi cu vicepreşedintele Dumei, Piotr Tolstoi.

Volodin, fostul şef de personal al preşedintelui Putin, este văzut în mare parte ca unul dintre cei mai influenţi oficiali din Rusia, ajutând la direcţionarea activităţii parlamentare şi la organizarea alegerilor.

Tolstoi este binecunoscut pentru găzduirea mai multor talk show-uri politice la postul de televiziune Channel One, care este deţinut de statul rus. Stră-stră-nepotul romancierului Leo Tolstoi are viziuni pro-Kremlin şi a fost criticat de opoziţia ţării pentru difuzarea de informaţii eronate şi propagandă în programele sale, în special cu privire la Ucraina şi Occident.

Declaraţia Dumei

O declaraţie publicată de Duma de Stat a susţinut că delegaţia germană a călătorit în Rusia la invitaţia Moscovei.

“În timpul întâlnirii, ei au discutat despre cooperarea dintre parlamentele regionale, despre cooperarea între partide, precum şi despre dezvoltarea de contacte între organizaţiile de tineret”, conform declaraţiei.

Duma a susţinut că la întâlnire au participat Tolstoi, vicepreşedintele camerei inferioare a Parlamentului rus, Vladimir Jirinovski, preşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din cadrul Dumei de Stat, Leonid Sluţki, şi Paul Zavalni, preşedinte al Comisiei pentru energie din cadrul Dumei şi coordonator al grupului parlamentar pentru relaţii cu Parlamentului german.

Jirinovski este liderul ultranaţionalist zgomotos al Partidului Liberal Democrat, un partid pro-Kremlin, fiind cunoscut pentru retorica sa populistă şi naţionalistă.

AfD şi Moscova

Cabinetul lui Petry nu a anunţat oficialii germani incluşi în delegaţie, dar, conform informaţiilor despre vizită ale partidului, care au fost văzute de agenţia germană de ştiri DPA, la Moscova s-a deplasat şi Julian Flak, preşedinte al Comitetului executiv al Bundeskonvent din AfD, care se ocupă cu strategia organizatorică, politică şi financiară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe