Liderul Statului Islamic rănit într-o lovitură aeriană irakiană


Militanţi ai Statului Islamic pozează alături de steagul grupului jihadist.
Militanţi ai Statului Islamic pozează alături de steagul grupului jihadist. (Getty Imges)

Abu Bakr al-Baghdadi, liderul autoproclamat al grupului Statul Islamic, a fost rănit în cadrul unei lovituri aeriene desfăşurate de coaliţia internaţională în oraşul Al-Qa’im, lângă graniţa cu Siria, a raportat marţi ziarul local Al-Hayat, citându-l pe premierul irakian Haidar al-Abadi.

Numind supravieţuirea lui al-Baghdadi un “miracol”, al-Abadi a declarat că şeful grupului jihadist a fost mutat într-o altă locaţie de către Statul Islamic după rănirea sa în lovitura aeriană.

Liderul irakian a declarat, de asemenea, că în timp ce Statul Islamic nu mai poate fi o ameninţare pentru Bagdad, armata irakiană în forma sa prezentă nu poate confrunta grupul extremist sunit, dacă va continua să recruteze mii de tineri din regiune, a raportat Al Arabiya.

Nu este pentru prima dată când liderul Statului Islamic a fost raportat ca fiind rănit. În noiembrie 2014, unele rapoarte media au susţinut că al-Baghdadi a fost rănit în cadrul unei lovituri aeriene din provincia irakiană Anbar. Totuşi, într-o înregistrare audio difuzată ulterior de grup, al-Baghdadi a negat rapoartele că ar fi fost rănit sau ucis.

Ultima dată când al-Baghdadi a făcut o apariţie publică a fost în iulie 2014, când a apărut într-un material video filmat în Marea Moschee din Mosul. În acea înregistrare, el a făcut apel ca musulmanii să i se alăture în jihadul său, a raportat RIA Novosti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe