Lieberman: Arabii israelieni ce nu sunt loiali statului ar trebui decapitaţi

Ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, 2014 în Ierusalim
Ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, 2014 în Ierusalim (Lior Mizrahi/Getty Images)

Ministrul israelian de externe Avigdor Lieberman a declarat duminică că cetăţenii arabi care nu sunt loiali Israelului ar trebui să fie “decapitaţi cu un topor.”

Lieberman, al partidului naţionalist Yisrael Beiteinu, este un critic puternic al populaţiei arabe din Israel. El a făcut aceste remarci în timpul unui discurs susţinut duminică la un miting electoral din oraşul Herzliya, a raportat Newsweek.

“Cei care sunt alături de noi merită totul, dar cei care sunt împotriva noastră merită să fie decapitaţi cu un topor”, a declarat Lieberman.

O femeie arabă din publicul prezent la mitingul electoral a întrebat ce se va întâmpla cu ea dacă o astfel de lege ar fi adoptată. Lierberman a răspuns: “Nu am nicio problemă cu faptul că sunteţi cetăţeană [a Israelului]. Mă aştept ca toţi arabii, creştinii şi evreii să fie loiali statului, indiferent de afilierea religioasă, şi să servească în Forţele de Apărare Israeliene. Noi îi acceptăm şi îi încurajăm pe cei care se identifică cu noi”.

De asemenea, Lieberman a declarat că cei care flutură un steag negru în “Yawm an-Nakba” (Ziua Catastrofei cum o numesc palestinienii referindu-se la ziua fondării statului israelian), ar trebui să fie forţaţi să locuiască în teritoriile palestiniene.

“Cei care flutură steagul negru cu ocazia Yawm an-Nakba, în semn de doliu faţă de înfiinţarea Israelului, nu aparţin acestui loc, în ceea ce mă priveşte, şi sunt destul de dornic să îi donez preşedintelui Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas. Ar fi plăcerea mea”, a ministrul israelian de externe.

Nu este pentru prima dată când Lieberman a făcut astfel de remarci controversate împotriva cetăţenilor israelieni de origine arabă. Recent, el a promis că va introduce pedeapsa cu moartea pentru “teroriştii” palestinieni, conform Newsweek, fără, însă, să dea o definiţie clară termenului.

În noiembrie 2014, el a propus să se ofere stimulente financiare pentru cetăţenii israelieni de origine arabă care sunt de acord să se mute din teritoriul israelian în cazul creării unui stat palestinian.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe