Livia Stanciu şi doi procurori DNA, reclamaţi la CSM de Mariana Rarinca

Livia Stanciu
Livia Stanciu (DANIEL MIHAILESCU/AFP/Getty Images)

Mariana Rarinca, femeia acuzată de şantaj de către şefa Curţii Supreme, Livia Stanciu, dar achitată ulterior de instanţă după şase luni de arest preventiv, a trimis o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii împotriva Liviei Stanciu şi a doi procurori DNA care au instrumentat cazul, au dezvăluit luni surse oficiale din CSM pentru Agerpres.

CSM a înregistrat sesizarea Marianei Rarinca şi o va înainta Inspecţiei judiciară. Potrivit surselor citate, există şi alte sesizări cu acelaşi obiect, au precizat sursele citate.

Anterior, Consiliul sesizase deja Inspecţia Judiciară să facă verificări cu privire la activitatea şi conduita procurorilor şi judecătorilor implicaţi în soluţionarea cauzei.

Condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj în primă instanţă, Mariana Rarinca a fost achitată de Curtea de Apel Bucureşti care a apreciat că femeia nu este vinovată de faptele pentru care a fost denunţată de şefa Curţii Supreme. Livia Stanciu a acuzat-o pe femeie că i-a cerut suma de 20.000 de euro pentru a nu face publice informaţii presupus compromiţătoare despre aceasta.

Cazul Marianei Rarinca a fost ulterior contestat de DNA la Curtea de Apel Bucureşti pe motiv că una dintre judecătoare este incompatibilă, existând o suspiciune rezonabilă că imparţialitatea sa ar fi putut fi afectată.

Este vorba despre judecătoarea Risantea Găgescu care, în urmă cu un an, a candidat pentru un post la Curtea Supremă însă a fost respinsă de comisia din care făcea parte şi Livia Stanciu, cu care de altfel a şi avut o divergenţă în cadrul acelui interviu. Cele două judecătoare au avut un schimb dur de opinii juridice, şi, potrivit presei, DNA a depus stenogramele acestei discuţii la Curtea de Apel pentru a-şi susţine contestaţia depusă.

Recomandăm şi Cristi Danileţ demitizează cazul Rarinca: "Nu este strigător la cer"

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne