Liviu Dragnea, despre salvarea TVR: Este şi o cerere să mărim taxa. Suntem categoric împotrivă!

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a lansat, marţi, un apel către parlamentarii din Opoziţie, cerându-le să fie prezenţi în comisiile reunite de cultură, unde se va discuta salvarea TVR.

„Suntem astăzi în situaţia în care cei 2.700 de angajaţi nu mai au garanţia locului de muncă, şi nu din vina lor. De asemenea, suntem în situaţia în care cetăţenii plătesc taxe şi nu au garanţia că instituţia va mai funcţiona. Conducerea TVR şi-a asumat un plan de redresare pe care nu şi l-a asumat. Drept pentru care, pentru a salva Televiziunea publică, pentru a salva şi locurile de muncă şi a le da o perspectivă oamenilor care muncesc în TVR, îi rugăm pe colegii din Opoziţie să fie prezenţi la comisiile reunite de cultură pentru a se discuta raportul TVR, în condiţiile în care avem deja un raport de la Comisiile de buget-finanţe, un raport negativ asupra modului în care au fost gestionaţi banii de acolo”, a declarat Dragnea, la finele şedinţei liderilor coaliţiei de guvernare, organizate marţi la sediul PSD.

„Este şi o cerere din partea conducerii TVR să mărim taxa pe care o plătesc cetăţenii. Ori refuzăm categoric să luăm în calcul această situaţie. Avem un management care se pare că nu este foarte bun şi noi mărim cheltuielile, mărim datoriile şi ca să ne susţinem punem tot oamenii să aibă taxe mărite pentru a putea continua această stare de lucruri”, a mai adăugat Dragnea.

Întrebat dacă ia în calcul o eventuală insolvenţă a TVR, liderul PSD a negat: „Nu poţi să arunci pe drumuri 2.700 de oameni, pur şi simplu”.

La întrebarea ce presupune planul de salvare al TVR, Dragnea s-a rezumat să răspundă că demiterea conducerii nu este o soluţie şi că trebuie o discuţie mai amplă. Liderul PSD nu a avansat nicio dată clară în care se va convoca comisia.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne