"Liviu Dragnea, eşti un infractor!" - Protest #rezist la Înalta Curte

Mai mulţi protestatari din Piaţa Victoriei au afişat la sediul Înaltei Curţi manechine în zeghe cu figurile unor importanţi politicieni, printre care Dragnea şi Tăriceanu, exprimându-şi astfel dorinţa fierbinte de a îi vedea pe aceştia nu în Parlamentul ţării, ci după gratii.
Protest la Înalta Curte
Protest la Înalta Curte (Facebook, Sandy Matei)

Un grup de circa 10 protestatari #rezist s-au mobilizat, marţi, şi au venit la Înalta Curte, unde au loc procesele unor importanţi politicieni, printre care şi Liviu Dragnea. Protestatarii, îmbracaţi simbolic în tricouri cu dungi, au adus cu ei manechinele în zeghe cu chipurile lui Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Sorin Grindeanu, Ion Iliescu şi Traian Băsescu, sprijinindu-le de gardul instanţei.

De asemenea, protestatarii au agăţat de gardul instanţei portrete ale unor conducători ce au făcut cinste ţării, precum Ţepeş şi Ştefan cel Mare, precum şi pancarte cu mesajele "Demisia", "Ne ucide corupţia" şi un banner cu deja celebrul logo - #rezist.

Reamintim că manechinele în zeghe aduse astăzi la Înalta Curte au putut fi văzute prima oară în Piaţa Victoriei, în iarnă, după adoptarea OUG 13. Nu mai demult de ieri seară, acestea au fost aduse din nou lângă Guvern.

Protest la Înalta Curte
Protest la Înalta Curte (Facebook, Sandy Matei)

"Ne-am săturat să fim conduşi de infractori şi ordinari! Au ajuns să negocieze Ardealul!", a strigat, indignată, o protestatară.

Protestul s-a desfăşurat în timp ce magistraţii judecau un nou termen în dosarul în care fostul vicepremier Gabriel Oprea este judecat pentru abuz în serviciu. La Înalta Curte era aşteptat şi liderul PSD, Liviu Dragnea, acuzat de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual în dosarul fostei sale soţii.

Protest la Înalta Curte
Protest la Înalta Curte (Facebook, Sandy Matei)

Tot astăzi, la acelaşi complet de judecată a avut termen şi cel de al doilea om politic din stat, şeful Senatului, aliatul lui Liviu Dragnea la Guvernare, Tăriceanu, care este judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului într-un dosar vizând retrocedarea unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa.

"La ora 7.30 începe maratonul dosarelor grele, cu dosarul lui Tăriceanu (liberalul Putinist), urmat de fostul ministru de Interne şi vice- premier Oprea (vinovat de moartea poliţistului Gigină etc.), apoi arogantul fost ministru al Transporturilor, Şova (nemiruitul), o mică pauză cu dosarul fugarului Ghiţă (sri-stul ce a produs haos în creierii psdeilor)..., încheindu-se cu aşteptatul dosar Dragnea-Bombonica, ce va aduce la arestarea acestui om care a aruncat ţara în haos politic.

Acum aveţi ocazia să le transmiteţi direct... urările... voastre.
Eu, împreună cu camarazii din Piaţa Victoriei vom fi acolo, să le spunem răspicat că VREM JUSTIŢIE, NU CORUPŢIE şi că o altă OUG 13 nu va mai fi posibilă în România!", anunţau protestatarii pe Facebook anterior protestului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne