Londra se confruntă cu o amendă de 2 miliarde de euro pentru ignorarea unei fraude chineze

Marea Britanie ar putea primi o amendă totală de 2 miliarde de euro din partea Bruxelles-ului, întrucât investigatorii UE au descoperit că autorităţile britanice au închis ochii în faţa unei masive reţele de fraudă ce a permis produselor chineze foarte ieftine să inunde Europa.
Navă chineză de capacitate mare pentru transport de mărfuri.
Navă chineză de capacitate mare pentru transport de mărfuri. (Captură Foto)

Biroul anti-fraudă al Uniunii Europene (OLAF), descoperind aparent una dintre cele mai mari reţele de fraudă din istorie, a concluzionat că serviciile vamale britanice au jucat un rol central, ignorând în mod repetat avertizările de a lua măsuri în ceea ce priveşte textilele şi încălţămintea chineză care au inundat UE la o mică fracţiune din costul lor de producţie.

OLAF a calculat că “neglijenţa continuă” a serviciilor vamale britanice a privat Uniunea Europeană de venituri în valoare de 1,987 miliarde de euro sub formă de taxe neîncasate pentru mărfurile chineze. Reţeaua criminală foarte complex organizată a costat ţări majore din blocul european, precum Franţa, Germania, Spania şi Italia, o sumă totală de 3,2 miliarde de dolari sub forma de TVA neîncasat, au mai adăugat investigatorii.

În încercarea de a reduce o parte din fondurile pierdute, OLAF a trimis o recomandare Directoratului General pentru Buget din cadrul Comisiei Europene că Marea Britanie ar trebui forţată să plătească 2 miliarde de euro direct la bugetul UE. Orice recuperare de fonduri va depinde de discuţiile şi procedurile legislative dintre Marea Britanie şi Comisia Europeană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe