Lovitură de teatru în PSD: Ciolacu acuză o posibilă tentativă de puci, cu Viorica Dăncilă vârf de lance

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Screenshot)
Dana Moraru
01.05.2020

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a acuzat, joi, într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu, că scandalul iscat pe tema legii autonomiei Ţinutului Secuiesc ar fi fost pus la cale de Viorica Dăncilă, şi bănuieşte că ar fi fost chiar o tentativă de puci.

Mai mult, Ciolacu afirmă că tema Ţinutului Secuiesc este mereu scoasă pe masă atunci „când e nevoie de un scandal”.

„Este un scandal indus, maestre, de aceea şi pentru mine a fost surprinzător. Mi-e greu să cred că preşedintele României nu are toate informaţiile necesare sau că se lasă păcălit de vreun consilier. Din 2004 acest proiect de lege se tot depune în Parlamentul României. Acum este depus pentru a cincea oară. Este acelaşi. Este identic, nemodificat nici o virgulă din el. El periodic se depune. Şi întotdeauna este scos cînd este o criză. El a fost şi pe timpul lui Adrian Năstase, şi a lui Bogdan Olteanu, şi a lui Valeriu Zgonea. Tot timpul este scos cînd e nevoie de un scandal. [...] Deci nu este un proiect acum descoperit de preşedintele României, cum că ‘Domnule, deodată a trecut de Camera Deputaţilor tacit’. Tacit a trecut de Camera Deputaţilor acum o lună şi jumătate”, susţine Marcel Ciolacu citat pe cristoiublog.ro.

Preşedintele interimar al social-democraţilor a adăugat că atât el, cât şi „aproape toţi colegii din Parlament, am primit în jurul orei 22.00 această informaţie pe telefoanele mobile, pe whatsapp, pe toate grupurile de parlamentari, la prieteni”.

„Ei, a fost un lucru concentrat, pregătitor pentru această declaraţie de astăzi a preşedintelui. Premeditat. Pot s-o spun fără nici o reţinere”, este de părere Ciolacu.

Întrebat ce părere are despre faptul că i-a fost cerută demisia chiar de către colega sa de partid, Viorica Dăncilă, social-democratul a replicat că aceasta nu este singura, că alături de ea au mai fost 2 sau 3 colegi, dar precizează că fostul premier ar fi fost “vârful de lance”.

„Dânsa a fost vârful de lance. Culmea e că dânsa a ieşit cu atacul imediat la 10 minute, aseară, după ce această ştire a apărut. […] De aseară [miercuri – n.r.] a ieşit doamna Dăncilă printr-o postare pe Facebook sponsorizată. Adică a plătit bani ca ea să fie văzută pe Facebook de cât mai multă lume. Asta este. E un partid viu. […] O fi fost o încercare de puci. Acum eu nu pot să o comentez prea mult, că mie mi-au scăpat puţine puciuri în interiorul partidului, pe doamna Dăncilă”, a mai afirmat Ciolacu.

Legat de prima reacţie a preşedintelui Klaus Iohannis în legătură cu acest subiect, preşedintele PSD o consideră “clar o ieşire politică şi ceva a deranjat preşedintele”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor