Lupta pentru anularea probelor din dosare. O instanţă îi loveşte unde-i doare pe Dragnea şi PSD

Curtea de Apel Bucureşti le dă o lovitură dură politicienilor care tot încearcă să-i convingă pe români că protocoalele cu SRI-ul sunt ilegale, şi deci ilegale ar fi şi probele obţinute în baza lor, chit că probele cu pricina demonstrează limpede fapte de corupţie.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

În timp ce Liviu Dragnea şi liderii PSD tună şi fulgeră contra protocoalelor cu SRI-ul - miza fiind anularea unor probe din dosare - Curtea de Apel a respins deja o primă solicitare de anulare a protocoalelor secrete dintre Parchetul General şi SRI. Mai exact, judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti s-au pronunţat asupra unei cereri de anulare formulată de doi condamnaţi penal şi au decis că protocolul nu este un act administrativ în sensul legii contenciosului administrativ, relatează Digi24.ro.

Decizia nu este, însă, definitivă.

Solicitarea a fost formulată de Flore Mircea Călin şi Benyatov Vadim Don, condamnaţi definitiv acum trei ani, pentru că au încercat să obţină şi să divulge informaţii secrete din domeniul energetic, care ar fi putut să pericliteze securitatea statului român. Este vorba de celebrul dosar al aşa-ziselor privatizări strategice, arată sursa cittată.

Reamintim că subiectul protocoalelor apare tot mai des în discursurile liderilor coaliţiei la putere, aceştia pistonând puternic pentru acte legislative care să anuleze efectele acestora, cu alte cuvinte să anuleze probe din dosare obţinute în baza protocoalelor cu SRI. În prezent, în Comisia Juridică se duce o luptă acerbă pentru anularea OUG 6/2016 care a permis constituirea echipelor mixte şi efectuarea de înregistrări cu infrastructura SRI.

Cât de tare îi preocupă pe liderii PSD protocoalele se vede şi din faptul că vineri seara, la finele CEx-ului, Dragnea a ţinut să se plângă că nimeni nu a reuşit să răspundă la o întrebare esenţială: care e de fapt rezultatul acelor echipe mixte, ce se întâmplă cu probele „obţinute nelegal, care au făcut că mulţi români să fie condamnaţi pe nedrept, pe baza unor protocoale nelegale”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne