Lynn Howells şi-a prelungit contractul cu naţionala României

Howells: "Am semnat deja pentru încă doi ani. Mă bucur pentru mine, dar şi pentru faptul că voi conduce România la un nivel superior, fapt care va fi interesant"
(Rugby World Cup/facebook)

Antrenorul galez Lynn Howells, va conduce naţionala de rugby a României spre Cupa Mondială din 2019, din Japonia, acesta anunţând prelungirea colaborării la conferinţa de presă dinaintea meciului de marţi cu Canada, din Grupa B a competiţiei, potrivit site-ului oficial al Cupei Mondiale.

Galezul a hotărât să-şi prelungească contractul pe încă doi ani, înainte de finalul CM 2015:

''Am semnat deja pentru încă doi ani. Mă bucur pentru mine, dar şi pentru faptul că voi conduce România la un nivel superior, fapt care va fi interesant'', a declarat Howells.

Howells a dorit să obţină două victorii în ultimele două partide din Grupa D, cu Canada (marţi) şi cu Italia (duminică), care ar fi însemnat clasarea pe poziţia a treia în grupă şi calificarea automată la CM 2019. Această performanţă i-ar oferi şansa de a dezvolta jocul ''stejarilor'' de la bază, fără a avea grija meciurilor de calificare.

Howells se va retrage de la cârma naţionalei României în 2019 şi va ocupa un rol de consilier tehnic.

''Aceasta este o parte a moştenirii mele. Dacă mi-am făcut treaba sper ca până la finalul celui de-al doilea an că voi putea pune un antrenor care să conducă echipa în Japonia. Dacă voi reuşi acest lucru, voi deveni consilier tehnic şi aceasta va fi calea potrivit pentru dezvoltare'', a mai spus Howells.

Căpitanul naţionalei României, Mihai Macovei, a lăudat contribuţia lui Howells la jocul ''stejarilor'': ''Am devenit o echipă mai disciplinată cu el (Howells, n. red.) ca antrenor. Aduce un plus echipei''.

La Cupa Mondială din Anglia şi Ţara Galilor, România a fost învinsă de Franţa cu 38-11 şi de Irlanda cu 44-10.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport