MAI continuă căutarea pilotului planorului dispărut. Peste 950 de persoane au luat parte la operaţiuni

Planor
Planor (Aeroclubul României)
Loredana Diacu
10.08.2015

Căutarea pilotului planorului dispărut în urmă cu 3 zile a continuat în cursul zilei de duminică, la operaţiunile de căutare luând parte 950 de pompieri, jandarmi, poliţişti, militari şi voluntari şi 180 de mijloace mobile, informează MAI.

Căutările au fost efectuate pe 34 trasee montane din judeţele Prahova, Argeş, Braşov, Dâmboviţa şi Buzău. Totodată, începând cu ora 13.00 s-a dispus extinderea căutărilor şi în judeţul Sibiu, în zona Arpaşu de Jos, cu sprijinul a 50 de pompieri, salvamontişti, poliţişti, jandarmi şi voluntari.

Pentru stabilirea direcţiilor de căutare, analizele efectuate la nivelul Punctului de Comandă Mobil din judeţul Braşov şi ale Centrului Naţional de Conducere Integrată al MAI au avut în vedere posibilele rute de zbor ale planorului, în funcţie de informaţiile meteorologice privind deplasarea curenţilor de aer din ziua de joi 6 august a.c., cât şi date culese din activitatea de cercetare a poliţiştilor din toate judeţele vizate,se precizează în comunicatul remis de MAI Epoch Times.

De asemenea, reprezentanţii MAI au avut discuţii cu familia persoanei căutate pentru a afla detalii despre traseele practicate în mod frecvent de pilot, dar şi pentru a ţine rudele dispărutului la curent cu stadiul căutărilor.

Operaţiunea de căutare a pilotului va fi reluată luni.

Reamintim că joi, în jurul orei 21.50, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a fost sesizat de către ROMATSA că un planor care a decolat în jurul orei 12.30 de la Aerodromul Ghimbav nu a mai revenit la bază. Potrivit presei, pilotul în vârstă de 56 de ani, pe nume Mircea Crăciun, avea "mare experienţă" şi executa un zbor privat în zona Postăvarul.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor