Maia Sandu: Ambasada R. Moldova din Israel nu va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim

Maia Sandu
Maia Sandu (Epoch Times România)

Prim-ministrul Maia Sandu a declarat joi seară, în cadrul unei emisiuni la TVR Moldova că Ambasada R. Moldova din Israel nu va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim, aşa cum a decis anterior Guvernul Filip.

„Nu am găsit niciun document când am ajuns în Casa Guvernului. Se pare că nu a existat o asemenea decizie. Nu există niciun document scris. A existat doar un comunicat de presă. Respectiv, nu există o asemenea decizie şi nu se mută ambasada”, a adăugat Maia Sandu.

Cabinetul de miniştri condus de Pavel Filip a decis, la 11 iunie, transferarea sediului Ambasadei R. Moldova din Statul Israel din Tel Aviv în Ierusalim. De asemenea, aceştia au hotărât să aprobe semnarea Acordului cu privire la vânzarea terenului pentru construcţia Ambasadei SUA la Chişinău.

În context, fostul preşedinte al României Traian Băsescu a scris pe pagina sa de Facebook că se aşteaptă ca SUA să reacţioneze la tentativa de mituire dirijată de Plahotniuc. „Este incredibil cum oligarhul Plahotniuc obişnuit să cumpere tot, crede că poate cumpăra bunăvoinţa SUA pentru a rămâne la putere deşi a pierdut alegerile.”

Până în prezent, doar două ambasade şi-au mutat sediile de la Tel Aviv la Ierusalim. Este vorba despre SUA şi Guatemala. R. Moldova urma sa devină primul stat european care îşi mută ambasada la Ierusalim.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe