Maia Sandu: Plahotniuc a decis să meargă pe scurtătură şi să anuleze votul oamenilor

Anunţând că vor rămâne în stradă până când guvernarea se va conforma şi va recunoaşte votul chişinăuienilor, aceasta fiind unica şansă de a mai corecta lucrurile, liderul PAS a menţionat că împreună protestatarii pot fi ”puternici, paşnici şi corecţi”.
Maria Maevschi
25.06.2018

Guvernarea de la Chişinău are, în opinia preşedintelui Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, o singură metodă de a lupta cu cetăţenii adunaţi la protestele din centrul Chişinăului - prin discreditare. Însă, a adăugat politiciana, acest lucru nu se va întâmpla de această dată, întrucât ”noi putem fi puternici, paşnici şi corecţi”.

”Acum câteva zile, această guvernare şi-a lăsat şi ultima mască. Toată lumea a văzut clar că în spatele discursurilor pompoase despre integrare europeană şi consolidarea democraţiei se ascunde interesul meschin al unui personaj mărunt cu planuri dictatoriale mari. Acest individ, care în toată viaţa lui nu a obţinut niciun vot din partea cetăţenilor, a decis că ţara îi aparţine în totalitate şi că este în drept să facă orice vrea cu ea”, a declarat Maia Sandu în timpul protestului de duminică, de la Chişinău.

După ce a încercat să manipuleze cetăţenii Republici Moldova prim televiziunile lui, prin fundaţiile de caritate sponsorizate din bani furaţi tot de la moldoveni, prin presiunea pusă pe angajaţii de la stat sau din sectorul privat, liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc ”a decis să meargă pe scurtătură - să anuleze votul oamenilor”, ceea ce înseamnă sfârşitul democraţiei şi începutul dictaturii.

Totodată, liderul PAS a susţinut că dacă li se va permite astăzi să fure votul chişinăuienilor, atunci guvernarea va îndrăzni să fure votul tuturor cetăţenilor la alegerile parlamentare din această toamnă, şi ”peste 4 ani, şi peste 8 ani, şi peste 28”.

Întrebând retoric cetăţenii prezenţi la protest dacă ”vrem noi ca această bandă de infractori să ne jefuiască ţara în 28 de ani? Vrem noi ca un parvenit să decidă soarta fiecăruia dinte noi încă mulţi ani de acum încolo?”, Sandu a menţionat că guvernarea trebuie oprită astăzi, lucru care poate fi realizat doar fiind uniţi. ”Forţa noastră este unitatea noastră”.

Declarând că toţi cei prezenţi în centrul Chişinăului au venit pentru a cere validarea alegerilor din capitală, Maia Sandu a punctat că doritorii vor rămâne în faţa Parlamentului ”până guvernarea se conformează şi recunoaşte votul chişinăuienilor”.

”Singurul lucru de care se tem aceşti infractori de la guvernare, suntem noi, oamenii, mulţi, uniţi, de aceea rămânem aici până cererea noastră este auzită şi îndeplinită. Nu-i mai credem pe cuvânt. Vom rămâne aici până mâine la şedinţa Curţii Supreme de Justiţie, unde această guvernare de infractori mai are o şansă să corecteze lucrurile”, a conchis liderul PAS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor