Managerul de campanie al lui Trump acuzat de agresarea unei jurnaliste

Şeful de campanie al candidatului republican american Donald Trump a fost acuzat de agresiune într-un incident care a avut loc la începutul acestei luni.
Corey Lewandowski, managerul de campanie al candidatului prezidenţial republican Donald Trump.
Corey Lewandowski, managerul de campanie al candidatului prezidenţial republican Donald Trump. (Joe Raedle/Getty Images)

Poliţia din Jupiter, Florida, a susţinut că managerul de campanie Corey Lewandowski a prins-o de antebraţ pe reportera Michelle Fields de la Breitbart News, în timp ce aceasta a încercat să îi pună o întrebare lui Trump în timpul unui eveniment în 8 martie, provocându-i vânătăi.

Lewandowski a fost înştiinţat să apară la tribunal în 4 mai.

“Lewandowski a prins-o pe Fields de antebraţul stâng, cu mâna sa dreaptă, şi a forţat-o să se retragă”, conform raportului Departamentului Poliţiei din Jupiter.

“Lewandowski a fost anunţat să apară la tribunal. Nu a fost arestat”, conform unei declaraţii publicate de conducerea campaniei lui Trump. “Lewandowski este nevinovat. El se va declara nevinovat şi aşteaptă să meargă la tribunal. Este încrezător că va fi eliberat de acuzaţii”.

Poliţia a publicat o înregistrare video în care Lewandowski întinde mâna printre Trump şi un agent de pază, către Fields, ţinând-o pe loc în timp ce a trecut pe lângă ea, ca apoi să îşi continue drumul împreună cu miliardul american.

Trump a postat marţi pe Twitter un mesaj în care a declarat că înregistrarea video nu prezintă “nimic” semnificastiv în legătură cu incidentul.

Lewandowski, la rândul său, a negat autenticitatea incidentului. “@MichelleFields eşti pierdută complet în iluzie. Nu te-am atins niciodată. De fapt, nu te-am întâlnit niciodată”, a scris el pe Twitter.

Trump conduce în prezent în cursa pentru nominalizarea în tabăra republicană. Campania sa a fost marcată de declaraţii controversate, inclusiv remarci compromiţătoare la adresa femeilor, a migranţilor mexicani şi a musulmanilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe