Marea majoritate a românilor din R. Moldova l-au votat pe Klaus Iohannis

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Peste 43 de mii de cetăţeni români au votat la alegerile prezidenţiale româneşti la cele 36 de secţii de votare din R. Moldova, iar marea majoritate a votat cu preşedintele în exerciţiu Klaus Iohannis, relatează Radio Europa Liberă.

Rezultatele parţiale publicate de Biroul Electoral Central sugerează că pentru Iohannis şi-au dat votul peste 77% din alegătorii români din stânga Prutului.

Pe locul doi, la mare distanţă, se situează Dan Barna, candidatul USR/PLUS, iar pe locul trei – Theodor Paleologu, candidatul Partidului Mişcarea Populară al fostului preşedinte român, Traian Băsescu.

La prezidenţialele din 2014, în R. Moldova au votat, în total, peste 35 de mii de cetăţeni români, sprijinindu-l masiv tot pe Klaus Iohannis.

Pentru prima dată în diaspora s-a votat trei zile. Turul al doilea al prezidenţialelor are loc pe 24 noiembrie, iar în diaspora votul va începe vineri 22 noiembrie, mai transmite sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe