Maria Ciobanu: Gurduza şi Şarban la înălţime. Ceilalţi membri CEC au votat conform indicaţiilor „dictatorului Plaha”

Preşedinta CEC Alina Russu a ratat şansa care i-ar fi atras respectul cetăţenilor R. Moldova revenind astfel la poziţia verticală, afirmă deputata PLDM.
Ştefan Sârbu
30.06.2018

Deputata PLDM, Maria Ciobanu după anularea alegerilor din Chişinău şi de către Comisia Electorală Centrală (CEC) a declarat că majoritatea membrilor instituţiei electorale de la Chişinău, cu excepţia lui Sergiu Gurduza şi Vladimir Şarban, ar fi o adunătură de oameni absolut întâmplători.

„Am fost, am văzut şi am încremenit! În persoana lui Iurie Ciocan am văzut un Moţoc al zilelor noastre. Este gata să trădeze pe oricine, doar să-şi salveze fundul, pardon, fotoliul! Deoarece nu a avut cum motiva o decizie de judecată aberantă, a recurs la... likbez”, comentează politiciana pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Maria Ciobanu i-a sugerat preşedintei CEC Alina Russu că vineri a ratat şansa care i-ar fi atras respectul cetăţeanului şi ar fi ajutat-o să revină la poziţia verticală.

„Azi ai avut şansa să demonstrezi că dreptul cetăţeanului contează pentru autoritatea electorală centrală pe care ai pretenţia că o conduci, nu indicaţiile dictatorului Plaha!”, a adăugat deputata PLDM precizând că Alina Russu nu se simţea în apele sale, de aceea a promis că atunci când îi va expira mandatul vă spune ce crede despre hotărârile instanţelor moldoveneşti de judecată. „Cine va avea nevoie de ele atunci, Alina Russu?”

În concluzie Maria Ciobanu a ţinut să sublinieze că membrii CEC Sergiu Gurduza şi Vladimir Şarban au fost la înălţimea aşteptărilor celor mulţi, demonstrând că jurământul pe care l-au dat la investirea în funcţie este pentru ei literă de Biblie. „Bravo! În rest, doar nişte resturi, care votau conform scenariului scris acolo unde se scriu azi toate ticăloşeniile!”

În context, expertul Veaceslav Negruţă de la Transparency International Moldova a punctat că dacă „nu-s alegeri, nu-s nici probleme. Regimul a devenit monstruos. Valabil şi pentru toamnă.”

Menţionăm că potrivit unui comunicat, în şedinţa de vineri, 29 iunie, CEC, a luat act de hotărârea irevocabilă a Judecătoriei Chişinău (sediul Centru) din 19 iunie, a declarat nule alegerile locale noi pentru funcţia de Primar General al municipiului Chişinău din 20 mai (turul I) – 3 iunie (turul II) şi a dizolvat Consiliul electoral al circumscripţiei electorale municipale Chişinău şi birourile electorale precizând că alegeri locale generale, în toate localităţile din R. Moldova, urmează să fie organizate în vara anului 2019.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor