Marşul Centenarului a trecut graniţa, Simion şi alte sute de cetăţeni români, indezirabili!

George Simion, alături de unionişti, în vamă la R.Molodva
George Simion, alături de unionişti, în vamă la R.Molodva (Acţiunea 2012)
Loredana Diacu
29.08.2018

În urma protestului spontan din Vama Leuşeni, 34 dintre cei 35 de cetăţeni ai României, care participă alături de basarabeni în Marşul Centenarului, au fost lăsaţi să treacă vama, aceasta după ce accesul în Basarabia nu le-a fost permis mai bine de două zile. Singurul reţinut este George Simion, preşedintele Acţiunii 2012, semnalează unioniştii.

Nu în ultimul rând, Platforma Unionistă Acţiunea 2012 atrage atenţia că situaţia la vămile cu Republica Moldova este dificilă, liberă trecere având doar cei care nu sunt suspectaţi că vor participa la mitingul de sâmbătă al unioniştilor. Astfel, sute de cetăţeni ai României sunt întorşi din drum, din motive inventate, de la interdicţie în Republica Moldova până la sistemul informatic care nu poate procesa cetăţeni ai Uniunii Europene. Ultima oară când un astfel de caz s-a întâmplat a fost în martie-aprilie 2009, în perioada conducerii lui Vladimir Voronin.

”Solicităm Parlamentului României să respecte decizia unanimă votată în 27 martie şi rugăm membrii Parlamentului să participe în calitate de observatori la manifestaţia din 1 septembrie 2018, ora 12:00, din Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău. Este singura formă de a asigura desfăşurarea în bune condiţii a manifestaţiei pro-Unire care a speriat atât de mult politicienii de la Chişinău”, a declarat preşedintele Acţiunii 2012, George Simion.

Reamintim că Parlamentului României a adoptat în unanimitate, la împlinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara, o declaraţie potrivit căreia „România şi cetăţenii ei sunt şi vor fi întotdeauna pregătiţi să vină în întâmpinarea oricărei manifestări organice de reunificare din partea cetăţenilor Republicii Moldova, ca o expresie a voinţei suverane a acestora”.

Marşul Centenarului, o acţiunea comemorativă pentru împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, a pornit pe 1 iulie de la Alba Iulia şi era planificat să ajungă în Chişinău pe 1 septembrie. Participanţii străbat peste 1300 de kilometri, pe jos, trecând prin locurile importante pentru Primul Război Mondial şi reîntregirea României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor