Merkel, Hollande şi Renzi discută în Ventotene despre viitorul UE

Cancelarul german, preşedintele francez şi premierul italian au promis că decizia luată de Marea Britanie pentru a părăsi Uniunea Europeană nu va distruge blocul.
(De la st la dr) Preşedintele francez Francois Hollande, premierul italian Matteo Renzi şi cancelarul german Angela Merkel participă la o conferinţă de presă pe portavionul italian Garibaldi, în Ventotene, Italia, 22 august 2016.
(De la st la dr) Preşedintele francez Francois Hollande, premierul italian Matteo Renzi şi cancelarul german Angela Merkel participă la o conferinţă de presă pe portavionul italian Garibaldi, în Ventotene, Italia, 22 august 2016. (Captură Foto)

Cancelarul german Angela Merkel, preşedintele francez Francois Hollande şi premierul italian Matteo Renzi au răspuns la o serie de întrebări adresate de presă, în timp ce s-au aflat la bordul portavionului italian Garibaldi în Ventotene, Italia. Întâlnirea de luni a avut loc în contextul în care Bruxelles-ul se pregăteşte pentru negocieri ce vor dura câţiva ani cu Marea Britanie în legătură cu decizia acesteia de a părăsi blocul (sau aşa-zisul Brexit).

Premierul italian şi-a exprimat optimismul pentru viitorul Uniunii. “Mulţi au considerat că UE a fost terminată după Brexit, dar lucrurile nu sunt în acest fel”, a precizat el.

Între timp, Hollande a avertizat în ceea ce priveşte riscul de “fragmentare şi divizare” pe care îl va înfrunta blocul în viitor.

Merkel şi colegii ei s-au referit, de asemenea, la unele dintre crizele majore ale lumii prezente, în special cele care au legătură cu terorismul. “Credem că, în faţa terorismului islamist şi a războiului civil din Siria, trebuie să facem mai mult pentru securitatea noastră internă şi externă”, a susţinut ea.

“Europa ar trebui să facă o treabă mai bună atunci când se pune problema securităţii”, a susţinut Hollande.

Preşedintele francez a declarat că membrii UE au trei priorităţi majore: o cooperare mai strânsă în privinţa chestiunilor legate de securitate; stimularea investiţiilor publice şi private şi ajutarea tinerilor să se pregătească pentru a putea obţine locuri de muncă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe