Mihai Voicu despre proiectul pensiilor speciale: PSD are o agendă ascunsă

Mihai Voicu, Purtătorul de cuvânt al PNL
Mihai Voicu, Purtătorul de cuvânt al PNL (Epoch Times România)

Invitat la Adevărul Live, vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu, a declarat că partidul său nu susţine controversatul proiect legislativ privind pensiile speciale pentru parlamentari.

Comentând faptul că parte din colegii săi s-au alăturat aleşilor din PSD care au semnat in corpore iniţiativa şi şi-au pus şi ei semnătura pe proiect, Voicu a declarat că PNL nu le poate interzice membrilor săi să aibă iniţiativa parlamentară, însă ca formaţiune nu susţine acest proiect.

"Mai e un subiect arzător – pensiile speciale pentru parlamentari. Susţineţi sau nu proiectul ? Mihai Voicu: Nu. Există aleşi PNL care au semnat proiectul, nu le putem interzice dreptul de a avea iniţiativă parlamentară, ar însemna să exagerăm, dar poziţia noastră e să nu susţinem acest proiect. Ar trebui să existe o prioritizare a lucrurilor pe care le facem. Şi mie mi se pare nefiresc ca preşedintele să aibă salariu mai mic decât un şofer. Mi se pare însă inadmisibil şi ce salarii au medicii sau profesorii universitari."

Voicu a mai opinat că, în spatele acestui proiect este o agendă ascunsă a PSD, care ştie că la alegerile din 2016 va avea cu o sută de parlamentari mai puţin:

"PSD are o agendă ascunsă. Sunt aproape 200 de aleşi PSD, numărul urmează să fie redus, o sută din ei dispar. PSD e greu de crezut că mai poate obţine 200 de mandate din 400 şi un pic. E o modalitate de pensionare a unora dintre parlamentari."

Amintim că proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost depus miercuri la Parlament, având semnătura a 255 de deputaţi şi senatori, dintre care 20 sunt liberali.

Proiectul prevede majorarea pensiilor parlamentarilor în funcţie de numărul de mandate deţinute. Pentru un mandat, un parlamentar va primi în plus la pensie aproximativ 1.200 lei, pentru două mandate aproximativ 2.400 lei iar pentru trei mandate în jur de 3.600 lei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne