Mike Pompeo: Partidul foloseşte metode clasice de dezinformare pentru a ascunde originea virusului Wuhan

Secretarul american de stat Mike Pompeo
Secretarul american de stat Mike Pompeo (John Thys/AFP via Getty Images)

Secretarul de stat Mike Pompeo a criticat din nou regimul comunist de la Beijing, miercuri, spunând la Fox News că eforturile continue ale Partidului de a ascunde informaţii despre originea virusului Wuhan reprezintă o ameninţare pentru lume.

"Partidul Comunist Chinez are acum responsabilitatea de a spune lumii cum a ieşit această pandemie din China şi s-a răspândit în întreaga lume, provocând o asemenea devastare economică globală", a menţionat Pompeo, adăugând că "America trebuie să îi facă să răspundă pentru asta".

Comentariile lui Pompeo survin după o afirmaţie făcută miercuri seara pe un post al televiziunii centrale chineze care sugera că datele deţinute de SUA despre infecţiile cu COVID-19 ar fi inexacte şi înşelătoare, iar canalele de propagandă ale regimului comunist au afirmat în ultimele zile că Mike Pompeo s-ar fi „transformat în duşmanul comun al omenirii” şi a „depăşit ultimul nivel de fiinţă umană".

Potrivit lui Pompeo, autorităţile chineze ştiu că pandemia a început în China şi folosesc „dezinformarea comunistă clasică” pentru a arunca vina asupra altora.

"Am fost încântat să văd că Australia, alte ţări, ni se alătură cerând o investigaţie, deoarece, deşi ştim că acest lucru a început în Wuhan, China, nu ştim încă de unde a început", a spus el, revenind asupra unei afirmaţii făcute săptămâna trecută, când a afirmat „Uitaţi, ştim că a început de la un [laborator], dar trebuie să ne dăm seama ce s-a întâmplat”.

„În pofida celor mai serioase eforturi ale noastre de a trimite experţi pe teren, ei încearcă în continuare să se ascundă şi să blocheze”, a adăugat Pompeo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe