Ministerul Tineretului şi Sportului, mai bogat din jocuri de noroc

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo.
Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo. (Epoch Times România)

Ministerul Tineretului şi Sportului va primi mai mulţi bani în anul 2015. Potrivit ministrului Gabriela Szabo, suplimentarea de fonduri va proveni din taxele colectate în urma impozitării jocurilor de noroc, relatează evz.ro.

Potrivit sursei citate, în penultima zi a anului 2014, Guvernul Ponta a dat o Ordonanţă de Urgenţă în urma căreia MTS urmează să încaseze un procent de 2% după impozitarea jocurilor de noroc. În prezent, reprezentanţii MTS nu ştiu la cât se va ridica suma totală ce le va intra în conturi.

„Orice sursă de finanţare care vine spre minister o salutăm. De foarte mulţi ani facem lobby de atragere a acestei sume şi mulţumesc colegilor de Guvern şi în special ministrului de finanţe. Asta înseamnă că sportul intră între cele cinci priorităţi ale ţării noastre. Suntem în negocieri pentru a vedea cum vom primi aceşti bani, pentru că la ora asta nu ştim ce înseamnă aceşti 2%”, a declarat Gabriela Szabo la Sport Total FM.

De altfel, potrivit unor declaraţii anterioare ale Gabrielei Szabo, bugetul MTS pe 2015 este mai mare comparativ cu cel din 2014:

"Bugetul MTS pe 2015 este puţin mai mare comparativ cu 2014. Deja gândim finanţarea pentru 2015. Bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului a crescut cu şapte procente din alocaţie bugetară. Vom vedea obiectivele împreună cu federaţiile şi ne vom concentra foarte tare pe federaţiile care vor intra în calificări în 2015. Ca în 2016 să avem un număr cât mai mare de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice. Este obiectivul nostru. Dacă în acest moment avem 62 de medalii câştigate la disciplinele olimpice, ne dorim peste 100 de sportivi să se califice până la finalul anului 2015", declara Szabo pe 22 decembrie 2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne