Miniştrii europeni cad de acord să fortifice blocada împotriva migranţilor pe Ruta Balcanică

Miniştrii din 15 ţări europene au convenit să găsească noi măsuri pentru a se asigura că aşa-numita rută prin vestul Balcanilor spre Uniunea Europeană rămâne închisă pentru imigranţi.
Un grup de imigranţi din capitala sârbă Belgrad se îndreaptă spre frontiera cu Croaţia pe autostrada Belgrad-Zagreb.
Un grup de imigranţi din capitala sârbă Belgrad se îndreaptă spre frontiera cu Croaţia pe autostrada Belgrad-Zagreb. (Captură Foto)

Oficialii austrieci au declarat miercuri că cele 15 ţări vor crea până în luna aprilie planuri pentru a închide golurile rămase în frontierele lor, în cea mai mare parte închise, cu scopul de a securiza complet ruta, care a atras milioane de imigranţi. Anul trecut, ruta a rămas în mare parte închisă, forţând imigranţii să găsească noi trasee spre ţări precum Germania, Franţa sau Suedia.

Noile măsuri au fost aprobate de miniştri de interne şi externe din Austria, Republica Cehă, Croaţia, Ungaria, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Albania, Macedonia, Bulgaria, Serbia, Bosnia şi Herţegovina, Kosovo şi Grecia.

Ţările balcanice au devenit puncte de tranzit pentru imigranţii care au năvălit în Europa în 2015 şi la începutul lui 2016. În plus, mii de persoane au rămas blocate în Serbia şi în alte ţări de pe această rută balcanică, incapabile să ajungă în UE.

Austria, care a găzduit discuţiile din Viena privind noua strategie, a avut un rol esenţial în coordonarea de anul trecut a procesului de închidere a rutei.

De asemenea, tot miercuri, procurorii albanezi au anunţat că, începând cu septembrie 2016, au arestat 18 persoane pentru introducerea ilegală de persoane în Austria şi Germania, prin Grecia, Kosovo şi Serbia.

Fiecare imigrant a plătit între 900 şi 1.250 de euro pentru transportarea lor ilegală, au declarat procurorii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe