Polonia urmăreşte să deporteze “rapid” imigranţii ilegali

Ministrul polonez de Interne a anunţat că un proiect de lege care oferă protecţie refugiaţilor în Polonia va fi revizuit pentru ca persoanele care pătrund ilegal în ţară “să fie deportate rapid”.
Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Błaszczak.
Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Błaszczak. (Captură Foto)

Unul dintre obiectivele prioritare ale Ministerului de Externe din acest an este de a opri Polonia să fie vulnerabilă la trecerile ilegale de frontieră.

Ministrul polonez de Interne Mariusz Błaszczak a declarat: “Este vorba de introducerea de măsuri [de protejare] a frontierei, despre cei care intră ilegal [în ţară]. Este vorba de a-i deporta rapid pe aceştia”.

El a adăugat: “Problema este că multe agenţii nonguvernamentale finanţate de UE sunt ocupate cu educarea imigranţilor economici din Asia, să îi înveţe cum să înregistreze cu succes documentele pentru azil, adică cum să înşele forţele de protejare a frontierei poloneze”.

Un grup “semnificativ” de imigranţi asiatici a fost oprit în 2016 de-a lungul graniţei cu Belarus, Błaszczak descriind această situaţie ca o încercare de a crea o nouă rută pentru traficul de imigranţi.

Ministrul polonez a adus, de asemenea, în atenţia publicului cazul unui bărbat tunisian suspectat de uciderea unui cetăţean polonez în oraşul Elk în Ajunul Anului Nou.

Un judecător a decis că tunisianul locuia în Polonia pe baza unui aranjament de căsătorie fictiv pentru a evita deportarea.

Błaszczak a declarat despre recentele atacuri teroriste pe cuprinsul Europei, că “teroriştii au traversat Balcanii şi apoi au participat la atacurile din Franţa”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe