Ministrul de Externe al Ungariei: "Premierul Ponta minte în mod constant şi defăimează o ţară vecină"

Peter Szijjarto, ministrul maghiar de Externe
Peter Szijjarto, ministrul maghiar de Externe (JOHN THYS/AFP/Getty Images)

Schimbul de replici dure între guvernul român şi cel ungar pare să nu se mai termine. La scurt timp după ce premierul Victor Ponta a reiterat faptul că acţiunile Ungariei împotriva refugiaţilor sunt o ruşine pentru Europa, ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto, i-a declarat că "este o ruşine pentru Europa" comportamentul primul ministru român.

Premierul Victor Ponta, "care face obiectul unei anchete penale", "minte în mod constant şi defăimează o ţară vecină", a declarat, luni, Peter Szijjarto, potrivit MTI, citat de Agerpres.

Peter Szijjarto a mai declarat că Ungaria respectă toată legislaţia europeană prin modul în care tratează criza migranţilor, dar se află într-o poziţie dificilă din cauza "a două alte state membre ale UE care în mod deliberat şi demonstrativ încalcă legile UE".

"Grecia este incapabilă să-şi protejeze frontierele, iar Croaţia inundă Ungaria cu mii de migranţi, fără a-i înregistra", a explicat şeful diplomaţiei ungare.

Declaraţia lui Peter Szijjarto survine după ce premierul Ponta a criticat din nou modul în care Executivul de la Budapesta a înţeles să gestioneze criza refugaiţilor.

"Deocamdată îmi menţin opiniile, care sunt similare cu ale premierului sârb, croat, austriac, ale Comisiei Europene, ale secretarului general ONU, şi anume că atitudinea Ungariei în această criză a refugiaţilor este una ne-europeană şi o ruşine pentru Europa. Să faci garduri la graniţa între două ţări europene, între Ungaria şi România, este o chestiune ce nu are legătură cu spiritul european, motiv pentru care o să îmi apăr ţara şi guvernul. Şi faptul că autorităţile maghiare se bagă în jocurile politice interne din România, cred că toată lumea ar trebui să răspundă ca şi mine cu indignare", a afirmat Ponta.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne