Ministrul Sportului: "Nu mi se pare normal după atâţia ani să vii să spui că antrenorii te-au bătut"

Elisabeta Lipă
Elisabeta Lipă (Facebook)

Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă a revenit cu noi precizări după ce a afirmat că nu crede că Maria Olaru a spus adevărul în cartea sa autobiografică când a povestit cum a fost bătută şi insultată de antrenori şi că aceste relatări, chiar dacă ar fi fost adevărate, nu ar fi trebuit tipărite căci "alungă copiii de la gimnastică."

”S-a înţeles după cum a vrut fiecare, ca să fie mai spectaculoasă ştirea. Eu am spus că, după atâţia ani de zile, nu mi se pare normal să mai ies să spun că m-a bătut nu ştiu cine acum atâţia ani. După atâţia ani, eu nu aş mai spune nimic despre antrenorii mei. Îi respect şi le mulţumesc că m-au scos campioană olimpică şi mondială!" a declarat Lipă, "îndulcind" o serie de declaraţii date anterior, care au scandalizat opinia publică.

Reamintim că ministrul a declarat iniţial, pentru digi sport că pasajele despre bătăi nu aveau ce să caute în cartea autobiografică publicată de Olaru.

”Dacă mă călcau în picioare sau m-ar fi călcat în picioare, astăzi dacă aş fi fost întrebată despre asta nu aş fi răspuns niciodată! În performanţă e ca o căsnicie. Rufele murdare nu se spală în public, ci în familie”, susţinuse Lipă pentru digisport.

Ulterior declaraţiilor, imediat după ce emisiunea s-a terminat, Elisabeta Lipă s-a îndreptat spre Maria Olaru şi a luat-o în braţe în văzul tuturor celor din studioul Digi. Lipă s-a apropiat de urechea fostei gimnaste şi i-a spus, strângând-o în continuare în braţe: "Ştiu, Marie, că aşa e, dar nu trebuie să spui!".

După ce mai mulţi români au criticat-o şi i-au cerut demisia în urma declaraţiilor despre spălatul rufelor în familiei, Lipă a revenit susţinând pentru B1 TV că nu este de acord cu violenţa, doar că nu i se pare normal ca o persoană să spună că a fost bătută la ani de zile după incident.

"Eu asta am spus, nu că aş fi de acord cu violenţa. Departe de mine acest gând. Nu poţi fi un părinte bun dacă îţi iei copilul la bătaie şi nu poţi face performanţă dacă stai cu bătaia pe copil”, a declarat ministrul pentru B1 TV.

”Eu sincer vă spun că avem şi drepturi nu numai obligaţii. Fiecare copil, sportiv sau ce e, dacă e bătut, înjurat, maltratat, are posibilitatea să se apere: contactează organele abilitate, care vin şi controlează şi văd ce se întâmplă.

Nu mi se pare normal după atâţia ani să vii să spui că antrenorii te-au bătut. Nu mă refer aici la Maria, poate sunt şi alţii. Eu nu-l văd pe Bellu dând palme sau rupând maxilare. Daţi-mi voie să vă spun acest lucru! Nici nu am auzit-o pe Bitang spunând asemenea lucruri. Nu cred!”, a adăugat Lipă.

Campioana mondială la gimnastică, Maria Olaru a scos o carte autobiografică ce va fi lansată pe 4 iunie, în care povesteşte, printre altele, că a fost bătută şi insultată de antrenori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport