Miting anti-guvern în Pristina cu ocazia marcării independenţei Kosovo

Cu ocazia celei de-a 8 aniversări a independenţei Kosovo, mii de manifestanţi au cerut în capitala ţării o nouă conducere. Susţinătorii opoziţiei au acuzat guvernul de încălcarea Constituţiei.
Protest anti-guvern în Pristina, 17 februarie 2016.
Protest anti-guvern în Pristina, 17 februarie 2016. (Captură Foto)

Zeci de mii de persoane s-au adunat miercuri în capitala micului stat Kosovo, Pristina, pentru a cere demisia guvernului şi organizarea de alegeri anticipate.

Protestul a avut loc cu ocazia celei de-a 8-a aniversări a declarării unilaterale de către Kosovo a independenţei sale faţă de Serbia.

Opoziţia este furioasă pe guvern pentru semnarea unui acord intermediat de UE, prin care minoritatea sârbă a primit mai multe puteri.

Oponenţii acordului susţin că acesta va duce la amplificarea diviziunilor etnice în ţara încă marcată de sechelele războiului şi la consolidarea influenţei Serbiei în Kosovo.

În ultimele 4 luni activitatea parlamentară a fost subminată de politicienii din opoziţie care eliberează gaze lacrimogene în camera dezbaterilor la începutul fiecărei sesiuni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe