Moschei din Olanda ameninţă Twitter cu un proces dacă nu îl blochează pe Geert Wilders pentru incitare la ură

O federaţie care reprezintă peste 100 de moschei din Olanda a cerut gigantului Twitter să blocheze contul politicianului populist anti-Islam Geert Wilders. Grupul susţine că va acţiona platforma în justiţie dacă aceasta nu se va conforma.
Politicianul olandez extremă dreapta Geert Wilders
Politicianul olandez extremă dreapta Geert Wilders (Getty Images)

Federaţia Culturală Turco-Islamică (FCTI) a trimis o cerere oficială companiei Twitter privind blocarea contului politicianului olandez Geert Wilders pentru incitare la ură.

Wilders, lider al partidului de extremă dreapta PVV (Partidul Libertăţii), a declanşat deseori controverse cu părerile sale ferme împotriva Islamului şi declaraţiile sale depreciative la adresa imigranţilor, potrivit Deutsche Welle.

FCTI, care reprezintă 144 de moschei turce în Olanda, a precizat că unele mesaje postate de Wilders pe Twitter au încălcat regulile platformei de socializare, precum şi legile din câteva ţări, inclusiv Tunisia, Pakistan, Maroc şi Indonezia.

„Twitter îi oferă lui Wilders o platformă pentru răspândirea urii sale în întreaga lume. Acest lucru înseamnă că nu doar Wilders, ci şi Twitter, pot fi pedepsiţi în aceste ţări”, a afirmat Ejder Kose, avocat pentru FCTI.

„Lumea este mai mare decât Olanda”, a adăugat el.

Într-o scrisoare adresată Twitter, federaţia a afirmat că urmăreşte o „interdicţie permanentă ... asupra dlui Geert Wilders... din cauza publicării continue pe contul său de Twitter de mesaje, imagini şi alte conţinuturi care sunt o manifestare a unui comportament bazat pe ură”.

FCTI a declarat că va demara o acţiune în justiţie în cazul în care reţeaua socială nu răspunde într-un interval de trei săptămâni.

Într-un tweet din septembrie 2017, Wilders l-a numit pe profetul Mahomed un „pedofil, criminal în masă, terorist şi nebun”.

De asemenea, politicianul olandez a încercat să organizeze o competiţie de caricaturi cu profetul Mahomed, înainte ca un val de nemulţumiri în rândul musulmanilor din întreaga lume să îl forţeze să anuleze evenimentul.

Descrierile fizice ale profetului Mahomed sunt interzise în Islam şi sunt considerate profund ofensatoare pentru musulmani.

Wilders a denunţat luni pe Twitter încercarea federaţiei musulmane de a-l bloca pe platforma de socializare, susţinând că este o „nebunie”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe